North Sea Jazz presenteert programma 2015

Nadat eerder de komst van onder meer D’Angelo, Mary J. Blige, Tony Bennett & Lady Gaga en John Legend werd aangekondigd, maakt de organisatie van het Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival vandaag het complete programma van de komende editie bekend.

arrow down

23.04.2015

North Sea Jazz presenteert programma 2015

Nadat eerder de komst van onder meer D’Angelo, Mary J. Blige, Tony Bennett  & Lady Gaga,  John Legend, Chick Corea & Herbie Hancock, Jamie Cullum, Melody Gardot, Paulo Nutini, Lionel Richie, Emeli Sandé, Gary Clark Jr. en Alabama Shakes werd aangekondigd, maakt de organisatie van het Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival vandaag het complete programma van de komende editie bekend. In totaal zullen er in het weekend van 10, 11 en 12 juli verdeeld over 13 podia zo’n 150 optredens plaatsvinden. Het volledige blokkenschema is nu op de website te raadplegen.

Op het programma staat een groot aantal speciale projecten waaronder de Europese première van “Joni's Jazz” van Brian Blade, een eerbetoon aan zangeres Joni Mitchell met gastartiesten Oleta Adams, Lizz Wright, Michael Kiwanuka en Terence Blanchard.  Om een beeld te geven van veertig jaar North Sea Jazz geschiedenis presenteert het festival dit jaar enkele iconische musici uit elk decennium vanaf 1976, zoals Stanley Clarke, Roy Hargrove, Bill Frisell, bassist Avishai Cohen en José James. Ook is er speciale aandacht voor vijf muzikanten die ook op het eerste festival aanwezig waren, “Founding Fathers of ’76”.

Artist in Residence
Dit jaar is Nederlands meest avontuurlijke drummer Han Bennink Artist In Residence. Op vrijdag speelt Bennink met het trio Oscar Jan, Peter en Han (met pianist Oscar Jan Hoogland en trompettist Peter Evans). Zaterdag treedt hij op met zijn eigen Han Bennink Trio, met daarin klarinettist Joachim Badenhorst en pianist Simon Toldam. Op zondag geeft Han een concert met het legendarische ICP Orchestra, met speciale gasten. Han Bennink is ook beeldend kunstenaar, zijn werk is op het festival te zien in de kunsttentoonstelling “Let Freedom Ring”.

Compositieopdracht
Het festival verstrekt jaarlijks een vrije compositieopdracht aan een veelbelovende Nederlandse jazzcomponist. Deze keer valt de eer te beurt aan Reinier Baas.  “Reinier Baas maakt heldere muzikale keuzes en is in staat om continu de aandacht vast te houden. Hij verrast vernuftig met kleine gebaren die bij de luisteraar de wens oproepen elk van zijn stukken nogmaals te horen”, aldus de motivatie van de jury. De première van Reinier Baas’ compositie is op zondag 12 juli.

PORT OF ROTTERDAM NORTH SEA JAZZ FESTIVAL 2015
Vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 juli 2015

Ahoy Rotterdam
Dagkaarten: € 85,- (excl. servicekosten), met CJP korting: € 75,- (excl. servicekosten)
Driedagenkaart: € 200,- (excl. servicekosten)
Group ticket (tot 10 personen): € 650 (excl. servicekosten)
Junior ticket (t/m 15 jr): € 20  (incl. servicekosten)
Kaartverkoop via www.northseajazz.com, www.ticketmaster.nl en 0900 - 300 1250 (60 cpm). All-in kaarten € 269,- (excl. servicekosten) en plusconcertkaarten  € 20  (incl. servicekosten) zijn te koop vanaf zaterdag 25 april om 10.00 uur.

> Bekijk de bezoekersinformatie op mojo.nl

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en relevante advertenties te kunnen tonen. We vragen je eenmalig om ons toestemming hiervoor te verlenen. Meer weten?