PITCH Festival kondigt eerste namen aan

Santigold, Dj Shadow (Live), Grimes, Skepta, Odesza, Stormzy en Floating Points (Live) onder andere aanwezig op zesde editie PITCH.

arrow down

16.02.2016

PITCH Festival kondigt eerste namen aan

Santigold, Dj Shadow (Live), Grimes, Skepta, Odesza, Stormzy en Floating Points (Live) onder andere aanwezig op zesde editie PITCH.

Op 1 en 2 juli vindt dit jaar de zesde editie van PITCH festival plaats op het Cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam. Vandaag kondigt het festival de eerste 18 namen aan.
De kaartverkoop voor PITCH start aanstaande donderdag 18 februari om 10:00 uur.

Op de zes verschillende podia van PITCH (De Gashouder, de Westertent , de Westerunie, Thump presents: Transformatorhuis, het Westergasterras en Kaap) zijn ook dit jaar de smaakmakers op het gebied van dance, beats, electronisch en crossover weer te vinden. Vorige maand werden Anderson .Paak, Jamie Woon en Snakehips reeds aangekondigd. Nu volgt de volledige lijst met eerste namen.
Later zullen nog meer namen bekend gemaakt worden.

VRIJDAG 1 JULI
Santigold
Ze lijkt terug van nooit weggeweest en ze trakteert ons ook nog eens op een verse tour. Van Santi houden, is Santi live willen zien. Niet alleen voor dat nieuwe materiaal als Can't Get Enough Of Myself en  Who Be Lovin Me, maar natuurlijk ook voor klassiekers als L.E.S. Artistes, Creator en Disparate Youth.

Grimes
De talentvolle, meestal blonde Canadese bracht vorig jaar Art Angels uit, haar meest succesvolle album tot nu toe. Grimes wordt dus alleen maar beter en over haar kwaliteiten viel al weinig te klagen. Haar bijzondere stem bovenop die heerlijk dansbare synthpop is onweerstaanbaar.

Anderson .Paak
Anderson .Paak kleurde het laatste album van Dr. Dre op zo'n manier dat iedereen meer van hem wilde horen. Dat gebeurde toen hij zijn album Malibu presenteerde, waar .Paak zijn vele talenten, zang en rap, etaleert op prachtige -deels zelfgemaakte- beats. Pas liet hij in Nederland al zien dat zijn talent niet enkel tot de studio beperkt blijft, maar ook op het podium volop tot bloei komt. Anderson .Paak is onbetwist de niet te missen man van het moment.

En: Odesza | Jamie Woon | Floating Points (live) | David August (live band) | Dusky | Job Jobse | Klyne

ZATERDAG 2 JULI
DJ Shadow (live)
In het jaar dat het twintig jaar geleden is dat zijn klassieker Endtroducing werd uitgebracht, komt hij naar PITCH. De dj en producer heeft in die afgelopen twintig jaar niet gerust. Ondanks dat iedereen over dat ene album begint, maakte hij er sindsdien nog drie, naast talloze singles, remixen, zijn deelname aan Quannum, U.N.K.L.E., vele gastproducties en recent nog zijn nieuwe project Nite School Klik. Op PITCH komt hij live zijn volledig nieuwe audiovisuele show spelen.

Skepta
Skepta blijft de nieuwe hits de wereld in slingeren alsof hij ergens een onuitputtelijke voorraad heeft liggen. Het voormalig lid van Roll Deep wordt nu in de rug gesteund door Boy Better Know en een schare aan fans die zijn nummers bij ieder concert woord voor woord meerappen.

Stormzy
Stormzy bouwt voort op het werk van Skepta en Wiley. Het boomlange talent uit Zuid-Londen mengt meer dance in zijn grime dan zijn voorgangers, wat zijn optredens nog opzwepender maakt.

En: Yung Lean | TA-KU | Tourist | Snakehips | DJ Paypal

Meer informatie over alle artiesten vind je op www.pitchfestival.nl

Kijk voor meer informatie over het programma op de vernieuwde festivalsite: http://www.pitchfestival.nl

PITCH op Twitter: @pitch_fest
PITCH op Facebook: /pitchfestival

---

PITCH 2016
Cultuurpark Westergasfabriek - Amsterdam
Vrijdag 1 juli 2016: 14.30 - 03.00u
Zaterdag 2 juli 2016: 14.30u - 03.00u

Dagkaart vrijdag 1 juli: €45,- (excl. servicekosten)
Dagkaart zaterdag 2 juli: €45,- (excl. servicekosten)
Passepartout: €80,- (excl. servicekosten)

De kaartverkoop start donderdag 18 februari om 10.00 uur via: www.ticketmaster.nl, en 0900 - 300 12 50 (60 cpm).

> Bekijk de bezoekersinformatie op mojo.nl

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en relevante advertenties te kunnen tonen. We vragen je eenmalig om ons toestemming hiervoor te verlenen. Meer weten?