Nieuwe namen PITCH 2015

Hot Chip, Dekmantel Soundsystem, Acid Arab, Clap! Clap! en meer.

arrow down

26.03.2015

Nieuwe namen PITCH 2015

Hot Chip, Dekmantel Soundsystem, Acid Arab, Clap! Clap! en meer.

Op 3 en 4 juli dit jaar vindt PITCH festival weer plaats op het Cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam.  James Blake, Siriusmodeselektor, Flume, Jon Hopkins, Kaytranada, Kwabs, Jungle,  Jamie xx en John Talabot behoren tot de eerste bevestigde namen. Vandaag wordt weer een nieuwe lijst namen aangekondigd:

VRIJDAG 3 JULI

Goed nieuws over Hot Chip is altijd welkom, zeker als de Britten dat hoogstpersoonlijk op PITCH komen breken. Live en lauw van de naald, want tegen de tijd dat Alexis & Joe & Al & Owen & Felix in de Westergas neerstrijken, is de nieuwe plaat Why Make Sense? koud twee maanden oud.

Een nieuwe editie van PITCH, een nieuwe set van Dekmantel Soundsystem. Niet voor niets, want waar onze huisvrienden Thomas, Casper en Jan aan de decks verschijnen wordt het bad vanzelf warm. Wat heet: Dekmantel houdt de scene met hun internationaal bejubelde label, clubevents en eigen festival springlevend – en dat al meer dan achttien jaar.

Ook bevestigd: Hunee | Batida | Aquilo | TĀLĀ | LA Priest  | Sophie

ZATERDAG 4 JULI

Acid Arab mixt wijsjes uit het Oosten met beats uit het westen. Het Parijse dj-/producerduo Guido Minisky en Hervé Carvalho maakt authentiek wereldse acid en techno, geflankeerd door een arsenaal aan analoge apparatuur en een diep blik gerespecteerde muzikanten als Omar Souleyman en PITCH-veteranen Konono Nº1.  

Stuiter, stuiter. Boink, boink. Spring, spring. Zomaar wat woorden die bij je opkomen als je de Italiaan Cristiano Crisci aan het werk ziet - alsof een Duracell-konijn is aangesloten op een energiecentrale. Maar Clap! Clap! dekt de lading ook wel. Vooral omdat het onmogelijk is om je handen uit elkaar te houden bij de Afrikaanse samples, die Clap! Clap! combineert met elektronische beats.

Ook bevestigd:  Young Marco | Flako | Lumisokea | Drvg Cvlture | Jarreau Vandal

Later zullen nog meer namen voor PITCH bekendgemaakt worden.
De kaartverkoop is reeds gestart via ticketmaster.nl/pitch
Kijk voor meer informatie over het programma op de festivalsite: http://www.pitchfestival.nl/
PITCH op Twitter: @pitch_fest
PITCH op Facebook: Pitch Festival

PITCH 2015
Cultuurpark Westergasfabriek - Amsterdam
Vrijdag 3 juli 2014: 14.30 - 03.00u
Zaterdag 4 juli 2014: 14.00u - 03.00u
Dagkaart vrijdag 3 juli: €45,- (excl. servicekosten)
Dagkaart zaterdag 4 juli: €45,- (excl. servicekosten)
Passepartout: €80,- (excl. servicekosten)

> Bekijk de bezoekersinformatie op mojo.nl

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en relevante advertenties te kunnen tonen. We vragen je eenmalig om ons toestemming hiervoor te verlenen. Meer weten?