Extra concert Simple Minds in de Heineken Music Hall

Dinsdag 24 november geeft de Schotse band Simple Minds een extra concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

arrow down

31.03.2015

Extra concert Simple Minds in de Heineken Music Hall

Dinsdag 24 november geeft de Schotse band Simple Minds een extra concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Het concert maakt net als het concert op 23 november, deel uit van hun ‘Big Music Tour’. Tijdens deze tournee speelt de band hun grootste hits en nummers van het laatste album ‘Big Music’. Het concert van maandag 23 november is uitverkocht. De kaartverkoop voor het extra concert start aanstaande vrijdag om 10.00 uur.

Simple Minds is de meest succesvolle Schotse band ooit. In de meer dan 35 jaar dat ze inmiddels bestaat, heeft de band van zanger Jim Kerr en gitarist Charlie Burchill vele hits gehad en meer dan 20 miljoen platen verkocht.

Simple Minds begon in 1977 als new wave groep en behoorde tot de grondleggers van deze innovatieve muziekstroming. Begin jaren '80 breekt de band in eigen land door met de single ‘Promised You a Miracle’. De wereldwijde doorbraak volgt in 1985 met de single ‘Don’t You (Forget About Me)’. Het nummer is de soundtrack van de populaire film ‘The Breakfast Club’ en belandt ook in Nederland op nummer één. Ook de singles ' Alive and Kicking' en 'Belfast Child' worden grote hits.

In november vorig jaar verscheen ‘Big Music’, hun zestiende album en het eerste nieuwe materiaal van de band in vijf jaar. Hierop werkt de band samen met onder anderen Iain Cook van Chvrches en producer Steve Hillage, die in 1981 ook ‘Sons And Fascination / Sister Feelings Call’ produceerde. ‘Big Music’ kreeg geweldige kritieken en wordt een bijzondere plaat genoemd, die zich met gemak kan meten met de eerste vijf Simple Minds albums.  

NPO Radio 2 presenteert
SIMPLE MINDS - BIG MUSIC TOUR
maandag 23 november 2015 UITVERKOCHT
dinsdag 24 november 2015 EXTRA CONCERT
Heineken Music Hall, Amsterdam
Aanvang: 20.00 u, Entree: €45,- (excl. servicekosten)

Meer info over dit concert vind je op: www.mojo.nl/simpleminds.
Kaartverkoop start vrijdag 3 april om 10.00 uur via: www.ticketmaster.nl en 0900 - 300 1250 (60 cpm).
De platenmaatschappij van Simple Minds is Sony Music.

> Bekijk de bezoekersinformatie op mojo.nl

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en relevante advertenties te kunnen tonen. We vragen je eenmalig om ons toestemming hiervoor te verlenen. Meer weten?