Sting met zijn 57th & 9th tour op 5 april 2017 naar Amsterdam

Tour in clubs, theaters en arenas in de VS en Europa aangekondigd naar aanleiding van de release van zijn nieuwe pop/rock album 57th & 9th. Special guests: Joe Sumner en The Last Bandoleros

arrow down

14.11.2016

Sting met zijn 57th & 9th tour op 5 april 2017 naar Amsterdam

Tour in clubs, theaters en arenas in de VS en Europa aangekondigd naar aanleiding van de release van zijn nieuwe pop/rock album 57th & 9th. Special guests: Joe Sumner en The Last Bandoleros

Op woensdag 5 april 2017 komt Sting in het kader van zijn 57TH & 9TH Tour naar de Heineken Music Hall (vanaf 1 januari AFAS Live) in Amsterdam. De voorverkoop van dit concert, waar nieuw werk en zijn grootste hits elkaar afwisselen, start op vrijdag 18 november om 10 uur.

Na de release van Sting zijn langverwachte pop/rockalbum 57th & 9th, kondigen Cherrytree management en Live Nation vandaag aan dat Sting in 2017 op tour gaat. Deze tour bevat optredens in clubs, theaters en Arenas in de VS en Europa. Nieuwe data in Zuid Amerika en Azie worden later aangekondigd. Op www.sting.com en www.mojo.nl/sting staan alle details rondom deze optredens.
57th en 9th wordt gepresenteerd door Live Nation Global Touring en is geproduceerd door RZO Entertainment.

Tijdens deze 57th & 9th Tour zal Sting bijgestaan worden door een driekoppige band, inclusief oudgediende gitarist Dominic Miller en Josh Freese (drums) en Rufus Miller (gitaar) Special guests tijdens deze tour zijn singer/songwriter Joe Sumner en San Antonio Tex-Mex band The Last Bandoleros.

Componist, singer/songwriter, acteur, schrijver en activist Sting is geboren in Newcastle, Engeland.
In 1977 vestigde hij zich in Londen en vormde daar The Police met Stewart Copeland en Andy Summers. De legendarische band bracht 5 studioalbums uit en verdiende daarmee 6 Grammy Awards en 2 Brit Awards en werd in 2003 toegevoegd aan de Rock and Roll Hall Of Fame
Als een van ‘s werelds meest onderscheidende soloartiesten ontving Sting zelf nog onder andere 10 Grammy Awards, 2 Brit Awards, een Golden Globe, een Emmy Award en maar liefst 3 Oscar nominaties. Gedurende zijn carriere verkocht Sting bijna 100 miljoen albums, van zowel zijn solo werk als van The Police.

Sting zijn twaalfde studioalbum 57th & 9th kwam vorige week uit en is zijn eerste pop/rock album na meer dan 10 jaar. Het 10 nummers tellende album laat de veelzijdigheid van Sting als muzikant en songwriter zien. Van de rauwe, gitaargedreven eerste single I Can’t Stop Thinking About You tot de woeste “road warrior” style beeldspraak van “petrol head” en de anthem “50.000”.
Het album, geproduceerd door Martin Kierszenbaum, werd in slechts in een paar weken opgenomen met oudgedienden Dominic Miller (gitaar) en Vinnie Colaiuta (drums), en met drummer Josh Freese (Nine Inch Nails, Guns n’ Roses), gitarist Lyle Workman en de backing vocals zijn voor rekening van The Last Bandoleros.

Tijdens deze tour speelt Sting, naast werk van zijn meest recente album 57th & 9th, ook de grootste hits uit zijn solocarriere en van The Police.

Zie het volledige (Engelse) persbericht, met alle info over de special guests en alle data van de volledige wereldtour hier

NPO Radio2 presenteert
STING – 57TH & 9TH TOUR
5 april 2017 | Heineken Music Hall (vanaf 1 januari AFAS Live) - Amsterdam
Aanvang: 20.00 uur | Entree: vanaf € 69 (excl. servicekosten)

Meer info over dit concert vind je op: www.mojo.nl/sting.

Kaartverkoop start vrijdag 18 november om 10.00 uur via: www.ticketmaster.nl en 0900 - 300 1250 (60 cpm) Voor dit concert zijn staplaatsen en zitplaatsen beschikbaar.

 

> Bekijk bezoekersinformatie op mojo.nl

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en relevante advertenties te kunnen tonen. We vragen je eenmalig om ons toestemming hiervoor te verlenen. Meer weten?