Weezer op 8 april in de Heineken Music Hall in Amsterdam

Op 3FM kondigde Michiel Veenstra net al aan dat Weezer naar Amsterdam komt. De band uit Los Angeles geeft vrijdag 8 april een show in de Heineken Music Hall. De voorverkoop start maandag 18 januari om 10:00 uur via Ticketmaster.

arrow down

15.01.2016

Weezer op 8 april in de Heineken Music Hall in Amsterdam

Weezer geeft op vrijdag 8 april een concert in de Heineken Music Hall. De show staat in het teken van het tiende studioalbum van de band dat verschijnt op 1 april. De voorverkoop van het concert start maandag 18 januari om 10:00 uur via Ticketmaster.

Weezer is opgericht in 1992 door zanger/gitarist Rivers Cuomo, drummer Patrick Wilson, bassist Matt Sharp en gitarist Jason Cropper. De Amerikaanse band combineert hun heavy power pop met een ‘’geeky’’ gevoel voor humor. De single Buddy Holly, met de befaamde videoclip die zich afspeelt in de TV Serie Happy Days, is hier een bekend voorbeeld van. In totaal heeft Weezer tien studioalbums uitgebracht waarmee ze in de Verenigde Staten meer dan negen miljoen albums verkochten en wereldwijd ruim 17 miljoen.

In 1994 kwam Weezer met hun gelijknamige debuutalbum, ook wel bekend als The Blue Album. Het album heeft in Amerika de status van driemaal platina bereikt. Op dit album staan onder andere de singles Buddy Holly, Undone – The Sweater Song en Say It Ain't So. Na een korte pauze eind jaren negentig keert Weezer in 2001 terug met hun vierde en tevens tweede gelijknamige album, onder fans ook wel bekend als The Green Album. Van dit album komen de bekende singles Hash Pipe en Island in the Sun. In 2008 scoorde de band een top 20-hit in America met het nummer Pork And Beans. In april van dit jaar verschijnt het tiende studioalbum van de band. Het nieuwe titelloze  album wordt nu al The White Album genoemd. Het album bevat o.a. de vorig jaar uitgebrachte singles Thank God For Girls en Do You Wanna Get High? en de nieuwe single King of the World.

3FM presents
WEEZER
Vrijdag 8 april | Heineken Music Hall, Amsterdam
Aanvang: 20:00uur | Entree: €48,- (excl. servicekosten)

Meer info over dit concert vind je op: www.mojo.nl/weezer.

De kaartverkoop voor het concert start maandag 18 januari om 10:00 uur via www.ticketmaster.nl en 0900 - 300 1250 (60 cpm).

> Bekijk bezoekersinformatie op mojo.nl

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en relevante advertenties te kunnen tonen. We vragen je eenmalig om ons toestemming hiervoor te verlenen. Meer weten?