Razende Reporter Didi

Op 14 maart 2018 stond Harry Styles in de Ziggo Dome, Amsterdam. De show was niet uitverkocht, waardoor ik op de dag zelf voor weinig een ticket kon kopen op Ticketswap. Ik had een prachtig plekje op de eerste ring aan de rechterkant van het podium waar ik alles goed kon zien en kon genieten van de show.

arrow down

16.03.2018

Razende Reporter Didi 

 

Harry Styles

Op 14 maart 2018 stond Harry Styles in de Ziggo Dome, Amsterdam. De show was niet uitverkocht, waardoor ik op de dag zelf voor weinig een ticket kon kopen op Ticketswap. Ik had een prachtig plekje op de eerste ring aan de rechterkant van het podium waar ik alles goed kon zien en kon genieten van de show.

 

Harry Styles

Van tevoren had ik eigenlijk niks meegekregen over de support act van Harry Styles. Ik vind het leuk om mij te laten verrassen door het voorprogramma. Zo was ik ook erg verrast toen Mabel op het podium verscheen. Om een of andere reden had ik in mijn hoofd dat er een mannelijke support act zou zijn. Dit bleek dus niet het geval. Mabel is een Britse R&B/pop zangeres en songwriter. Ze is de dochter van Neneh Cherry en Cameron McVey.  Mabel zong 7 nummers die makkelijk in het gehoor lagen en was hiermee een onderhoudend voorprogramma.

 

Harry Styles

Toen Mabel het podium verliet werd er hard gewerkt aan de change over. De schermen boven het podium kwamen naar beneden waardoor het publiek niet meer kon zien wat er op het podium gebeurde of hoe de stage eruit zou gaan zien. Zo'n vijftien minuten voordat Harry Styles het podium zou betreden werd er een visual van een rubiks cube afgespeeld. Af en toe zag je geanimeerde handen van Harry die de kubus op probeerde te lossen. Het leek alsof de rubiks cube een timer was voor het beginnen van de show. Zat ik dan toch maar bij het concert van Justin Bieber. Die lost een rubiks cube binnen een minuut op...

 

Harry Styles Harry Styles

Toen de schermen omhooggingen voor het begin van de show, stond Harry Styles al op het podium en begon het publiek enthousiast te schreeuwen. Hij begon de show met Only Angel. Harry droeg een bijzondere outfit die mij erg deed denken aan Captain Jack Sparrow. In zijn flared broek en blouse danste hij de hele avond over het podium. Omdat hij maar 10 eigen nummers heeft bestond zijn setlist deels uit nummers van One Direction, een nummer van Fleedwood Mac en zong hij een nummer dat hij schreef voor Ariana Grande. Omdat ik One Direction nooit live heb kunnen zien, werd ik erg enthousiast toen hij nummers van de groep zong. Hij deed Stockholm Syndrome, If I Could Fly en What Makes You Beautiful. Ongeveer halverwege de show ging Harry door de zaal naar de B-stage waar hij Sweet Creature en If I Could Fly song. Terwijl hij van het ene naar het andere podium liep rende de hele zaal naar de barrières om Harry van dichtbij te zien, in de hoop hem aan te kunnen raken. What Makes You Beautiful en Sign Of The Times waren voor mij de hoogtepunten van de show. Dit waren de laatste twee nummers voor de toegift. De toegift van de show bestond uit From the Dining Table, The Chain (Fleetwood Mac cover) en hij sloot af met het nummer Kiwi. Het was een show die ik echt niet had willen missen.

Didi heeft nog veel meer concertverslagen geschreven. Deze kan je hier lezen.