Razende Reporter Laura

De Ierse zanger Niall Horan stond 28 April in AFAS Live en ik zal je eens vertellen hoe dat er aan toe ging.

arrow down

30.04.2018

Razende Reporter Laura: Flicker World Tour

De Ierse zanger Niall Horan stond 28 April in AFAS Live en ik zal je eens vertellen hoe dat er aan toe ging.

Heb je ooit gehoord over de chaos die er was voorafgaand aan de One Direction concerten? Waarschijnlijk wel, net als de rest van de wereld. AFAS live was er helaas niet op voorbereid. Alles leek soepel te verlopen tot de mensen met early access naar binnen mochten en toen brak de hel los. Je zal maar net een patatje gehaald hebben, zoals ik dat had gedaan. De mensen die early acces hadden waren binnen en dat betekent dat de rij naar voren mag gaan. Nou denk je misschien okay cool je mocht naar voren dat kan je nou niet echt een hel noemen, maar dan ken jij de meeste fans nog niet. Je denkt toch niet dat mensen rustig naar voren gaan lopen. Natuurlijk niet! Er word gerend alsof mensen hun leven er van afhangt. Want stel je voor dat je net twee mensen meer voor je hebt staan! AFAS was hier helaas niet op voorbereid. Nadat ik mijn patatje met mijn leven bewaakt heb, want hij werd bijna uit mijn handen geslagen, stond ik veel verder naar achter dan waar ik begon. Dat vind ik niet meteen erg. Wat wel vervelend was is dat wij vervolgens nog verder naar achteren werden geplaats door de AFAS medewerkers, omdat wij weer een nette rij moesten vormen. De mensen die zich netjes gedragen hadden werden dus helemaal achteraan in de rij neer gezet. Ben ik er boos over geworden? Nee, absoluut niet. Op dat moment geeft me dat toch niets. Het is wel iets wat AFAS de volgende keer zeker beter kan doen! Bij mijn bezoek aan One Direction in de Arena kon dit namelijk niet gebeuren. En van mensen die naar Harry Styles waren gegaan in de Ziggo Dome hoorde ik ook dat het daar niet kon gebeuren. Overigens waren de medewerkers op dat moment ook nog eens super chagrijnig, dus erg aardig waren ze ook niet meer. Ruimte voor verbetering zeg ik dus.

Toen we eenmaal binnen waren, zijn wij meteen naar het hoogste balkon gegaan en hebben wij zitplekken bemachtigt. We zaten helemaal in het midden en konden het echt perfect zien! Overigens hadden mijn knieën het niet volgehouden als ik nog 3 uur had gestaan, dus die waren mij ook erg dankbaar dat ik even ging zitten. Het voorprogramma was Julia Michaels, haar werk zal je waarschijnlijk zonder het te weten kennen. Julia is namelijk songwriter voor een heleboel grote artiesten, denk aan Justin Bieber, Selena Gomez en Fifth Harmony. Naast liedjes schrijven voor andere artiesten, schrijft ze ook voor zichzelf en treed ze op. Ik vond Julia echt een super leuk voorprogramma en ze kon ook echt heel goed zingen. Ik ga Julia en haar muziek zeker in de gaten houden.

Maar uiteindelijk kwam ik natuurlijk voor Niall. Als iemand zijn optreden perfect timet is hij het wel. Hij kwam precies op tijd op! Hij begon zijn concert met on the loose, wat echt een top nummer is om mee te beginnen. En wat klinkt hij live toch goed zeg! De laatste keer dat ik hem live hoorde was tijdens het One Direction concert in de Arena op 25 juni 2014. Hij is duidelijk vooruit gegaan en heeft zijn stem ontzettend ontwikkelt sinds toen. Tijdens zijn favoriete nummer van het album, Flickr, vroeg hij iedereen zijn telefoon weg te doen en gewoon te genieten van het nummer. Dat was bijna gelukt. Op een paar mensen na deed iedereen wat Niall van ons vroeg. Flickr is toevallig ook mijn favoriete nummer, dus ik heb daar ontzettend van genoten. Naast zijn eigen nummer speelde hij ook 2 nummers van andere artiesten en een nummer van One Direction. Hij speelde dancing in the dark van Bruce Springsteen, crying in the club van Camila Cabello en drag me down van One Direction. Uiteindelijk was het concert veel te snel voorbij.  Hij sloot zijn concert af met on my own en daarmee was zijn concert afgelopen. Ik had nog wel een uur naar hem kunnen luisteren en ik ben waarschijnlijk niet de enige. Het was echt een top concert en ik hoop dat jullie er net zo van genoten hebben als ik. Of je er nou bij was of dat je de live stream hebt gezien.

Ik ben er zeker bij voor zijn volgende concert, wanneer dat ook gaat zijn!

Liefs,

Laura

 

Niall Horan