AFAS Live informatie

Heineken Music Hall

Wij adviseren je om met het openbaar vervoer te reizen. Indien je toch met de auto reist, vertrek dan ruim op tijd. Hieronder hebben wij de vervoersinformatie voor je op een rijtje gezet.

Met het openbaar vervoer

De AFAS Live is heel goed bereikbaar met het openbaar vervoer. In de buurt van de AFAS Live liggen twee treinstations: Amsterdam Bijlmer ArenA en Duivendrecht. Beide stations liggen op loopafstand. Vanaf Bijlmer ArenA is het 3 minuten lopen naar de AFAS Live. Vanaf Duivendrecht zo’n 25 minuten. 

Zowel intercity's als sprinters met verbindingen vanaf onder meer Schiphol, Utrecht Centraal, Ede-Wageningen, Arnhem, Nijmegen, Eindhoven, Gouda en Rotterdam stoppen op deze stations. Kom je vanuit de richting Schiphol, Almere en Amersfoort, neem dan de trein naar station Duivendrecht. Reis je vanuit de richting Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal, neem dan de trein naar station Amsterdam Bijlmer ArenA. Ook stoppen op die stations diverse bussen en metro’s.

Je kunt op de site van de AFAS Live heel eenvoudig je route naar en van de AFAS Live bekijken. Ook op de eventpagina op onze website kun je je route makkelijk bekijken met de 9292 OV planner.

9292.nl

Met de auto

Kom je met de auto naar de AFAS Live? Vanaf de snelweg ben je er zo; komend vanaf de A2 uit zowel Amsterdam als Utrecht: neem afrit Transferium / Ouderkerk aan de Amstel / Amsterdam Zuidoost. Kom je aan vanaf de A1 vanuit Amersfoort, neem dan afslag A9 richting Schiphol / Amstelveen, vervolgens de A2 en afrit Transferium / Ouderkerk aan de Amstel / Amsterdam Zuidoost. 

Parkeren
De omgeving van de AFAS Live biedt vervolgens een ruim aanbod aan parkeerplaatsen, waarvan P4, P5 en P6 het dichtstbij de AFAS Live liggen.

VanAnaarBeter.nl

Toegankelijkheid

Iedereen is welkom in AFAS Live, daarom doen ze hun best om voor iedereen toegankelijk te zijn. Als (zichtbaar) mindervalide kun je gebruik maken van de mindervalide entree. Met ‘zichtbaar’ wordt bedoeld: bijvoorbeeld in bezit van een rolstoel, krukken, of een doktersverklaring, zodat security je herkent als mindervalide. Je kunt je dan melden bij de meest rechtse glazen deur van de voorentree. Hier zal de security de deur voor de mindervalide openen zodat zij op een rustige manier entree kunnen krijgen tot AFAS Live. De begane grond is geheel gelijkvloers en daardoor heel toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel.

Verdiepingen

Op iedere verdieping is een mindervalide toilet, voorzien van noodknop. Het is mogelijk om met je rolstoel/rollator op de eerste- (bovenzijde tribune en Talent Stage) of tweede (bovenzijde balkon) verdieping te komen met de lift in de Foyer. In geval van calamiteiten is de lift buiten werking.

Hulphonden, assistentie- en geleidehonden

KNGF Geleidehonden is geen voorstander van het meenemen van assistentiehonden naar festivals, popconcerten en andere plekken met mensenmassa's en veel lawaai. De hond kan door de drukte en de herrie zijn werk niet goed doen en verliest hier zijn begeleidende functie. KNGF adviseert om persoonlijke begeleiding mee te nemen naar festivals en concerten. Mocht je toch met een assistentie- of geleidehond willen komen, neem dan contact op met de zaal via [email protected].

Parkeren

  • Gemeente Amsterdam heeft een aantal garages die geschikt zijn voor mindervaliden parkeren. AFAS Live adviseert minder-validen gebruik te maken van parkeergarage P1-Transferium onder de Johan Cruijff ArenA direct tegenover AFAS Live:
    Het is de dichtstbijzijnde parkeergarage. Via de uitgang Johan Cruijff Boulevard kom je na oversteken van de straat direct uit bij AFAS Live. De doorrijhoogte voor auto's is 2,25m. Hier zijn de meeste invalidenparkeerplaatsen. Om hier gebruik van te kunnen maken moet je overigens wel in het bezit zijn van een Europese invalidenkaart, hier wordt op gecontroleerd.
    Het tarief is 25 euro per voertuig tijdens evenementen. Bovenstaande geldt ook als er evenementen plaatsvinden in de Johan Cruijff ArenA.
  • Garages die ook geschikt zijn voor mindervaliden parkeren zijn: P3, P4, P5 en P6 (max. doorrijhoogte 1,90). Wij raden je af om gebruik te maken van P2.
  • Wil je afgezet worden door een mindervaliden vervoersdienst of heb je een auto die hoger is dan 2,25m? Kijk voor meer informatie op de Meet & Ride pagina op de website.
Klik hier voor meest recente informatie rondom de toegankelijkheid van AFAS Live