Coldplay FAQ

Coldplay
15, 16, 18 & 19 juli 2023
Johan Cruijff ArenA, Amsterdam
Coldplay Concert Mojo

Coldplay
15, 16, 18 & 19 juli 2023
Johan Cruijff Arena, Amsterdam

Hieronder vind je belangrijke informatie en de meest gestelde vragen over tickets, vervoer, voorzieningen, en het concert. Lees deze alvast goed door zodat je goed voorbereid van het concert kunt genieten.

Laatste update 4 mei 2023

Wat is het tijdschema?

Het meest up to date tijdschema vind je op www.mojo.nl/coldplay. Let op: dit tijdschema is onder voorbehoud. Houd deze pagina ook in de gaten voor eventuele wijzigingen en het laatste nieuws. 

 

Houd daarnaast rekening met grote drukte na afloop van het concert. 

Wat is de situatie rondom het stadion?

De belangrijkste zaken in de directe omgeving van het stadion zoals ingangen, parkeerplaatsen, locker locaties, stations, etc. zijn te vinden via WizzyMaps 

Wat is het tassenbeleid?

Bij concerten in de Johan Cruijff ArenA geldt een strikt tassenbeleid. Kleine tassen met een formaat van maximaal A4 en circa 10 cm dik zijn wel toegestaan en mogen mee naar binnen. Het is niet toegestaan om grote tassen of rugzakken naar concerten in het stadion te nemen. Het wordt dus aangeraden om grotere tassen thuis te laten. 

 

Meer informatie vind je op www.mojo.nl/tassenbeleid.

Wat mag ik wel/niet meenemen

Op www.mojo.nl/voorwerpen is een overzicht te vinden van voorwerpen die wel of niet het stadion naar binnen mogen. Wat niet naar binnen mag, kan ook niet in bewaring worden genomen door de Johan Cruijff ArenA.  

Zijn er lockers, kluisjes en een garderobe aanwezig?

Er zijn kluisjes aanwezig tegen betaling buiten de Johan Cruijff ArenA: 

 

In het stadion zijn geen lockers of garderobe aanwezig. Het wordt geadviseerd om tassen groter dan A4 formaat thuis te laten. Paraplu's zijn ook niet toegestaan bij de concerten. 

Mag je overnachten rondom het stadion?

Het is niet toegestaan om in de openbare ruimte rondom de Johan Cruijff ArenA te overnachten. De politie houdt toezicht en kan eventueel verbaliseren als bezoekers de instructies niet opvolgen. Op de dag van het concert is het mogelijk om vanaf 12.00 uur in de rij te gaan staan bij de veld- en ring ingangen. Sluit achteraan in de rij en volg hierbij de instructies van de beveiliging op.

Kan je later naar binnen tijdens dit evenement?

Bezoekers hebben het recht om ook na aanvangstijd van het concert het stadion naar binnen te gaan (met een geldig entreebewijs). 

 

Let op: Indien je het stadion verlaat, is er geen mogelijkheid om weer terug naar binnen te gaan. Indien je vragen hebt kun je deze voorleggen aan de beveiliging bij een van de ingangen. 

Waar bevinden de toiletten zich?

Toiletten zijn bereikbaar vanuit elk vak en goed aangegeven. De mindervalidentoiletten bevinden zich in Wang A. 

 

Let op: Tijdens de shows van Metallica bevinden de mindervalidentoiletten zich op zuid ivm andere locatie van het kijkplatform. 

Waar bevindt de EHBO zich?

Op meerdere locaties in het stadion zijn EHBO-posten aanwezig en lopen mobiele teams over het veld en op de ringen. De EHBO-ruimtes staan met borden aangegeven. In geval van een hulpvraag kunnen stewards assisteren bij het vinden van de EHBO-posten of mobiele teams.

Is er een kijkplatform aanwezig?

Voor alle concerten in de Johan Cruijff ArenA zijn aparte rolstoelplaatsen beschikbaar op het kijkplatform. Indien een bezoeker een begeleider nodig heeft, dient deze een eigen ticket te hebben. Hiervoor zijn dezelfde soort tickets beschikbaar (‘Rolstoel- / begeleidersplaatsen’). 
 

Ben je al in het bezit van rolstoel- en begeleiders ticket? Dan ben je verzekerd van een plek op het kijkplatform tijdens het concert en hoef je geen aanvraag in te dienen. 
 

Bezoekers met een reguliere staan- of zitplaats die deze graag willen ruilen voor tickets van het kijkplatform kunnen via [email protected] hiervoor een aanvraag indienen. 

Let op: plaatsen op het platform worden toegewezen op basis van beschikbaarheid. In verband met de beperkte ruimte kan het zijn dan je aanvraag niet wordt gehonoreerd. 
 

Meer informatie over de toegankelijkheid van het stadion is te vinden op de website van de Johan Cruijff ArenA. De mindervalidentoiletten bevinden zich in Wang A. 

Waar bevinden de roltrappen zich?

De Johan Cruijff ArenA beschikt over roltrappen bij verschillende ingangen: hoofdingang E, ingangen A, C, G, J en M. 

Kan ik gebruik maken van de lift?

Bezoekers die rolstoelgebonden zijn en in bezit zijn van tickets voor de ringen kunnen zich melden voor het gebruiken van de lift bij Ingang H en worden vanaf daar begeleid naar een plek op de eerste ring aan de zuidzijde.  

Bezoekers die slecht ter been zijn en gebruik willen maken van de lift kunnen hiervoor via [email protected] een aanvraag indienen. 

 

Let op: tussen de lift en de vakken zijn een paar tredes aanwezig. 

Is er een mogelijkheid om te kolven in de ArenA?

Het is mogelijk om te kolven bij de EHBO-posten in de ArenA. Om kolf benodigdheden het stadion binnen te nemen moet via [email protected] een aanvraag ingediend worden. 

 

Let op: EHBO- of spoedgevallen gaan in deze ruimtes voor. Wanneer in de EHBO-post geen ruimte is, kan in overleg met het medisch team een oplossing gevonden worden. 

Is het toegestaan een krukje en/of klapstoel mee te nemen?

Het is vanwege veiligheidsredenen niet toegestaan een krukje of klapstoel mee te nemen. Vragen over deze voorwaarde kunnen gesteld worden via [email protected]. 

Hoe zit het met eten en drinken in de ArenA?

Er wordt een ruim assortiment aan eten en drinken verkocht in de Johan Cruijff ArenA: bij de verkooppunten van Catering Club en Eetsalon Snacks kun je terecht voor snacks als broodjes hamburger, patat en broodjes kroket. Bij Mr. Long kun je terecht voor Vietnamese loempia’s, broodjes saté, broodje hete kip, gyoza en mixed bucket. En bij Kick's voor vers belegde broodjes, van pita tot broodje bal. Verder zijn bij de Kiosk kleine snacks en zoetigheden te krijgen. 

 

Heb je een allergie of volg je een bijzonder dieet? Er zijn op aanvraag allergenenlijsten te zien bij iedere cateraar.  

Is het toegestaan eten en drinken mee te nemen?

Het is niet toegestaan om zelf eten en/of drinken mee te nemen m.u.v. plastic flesje water zonder dop van 0,5 liter. Bij de ingangen van het stadion zal al het eten en ander drinken in de beschikbare afvalbakken gedeponeerd moeten worden. Bezoekers die om medische redenen afhankelijk zijn van zelf meegebracht eten of drinken zijn uitgezonderd en kunnen dit meenemen in het stadion op vertoon van medische verklaring of medicijnpaspoort. Vragen over deze voorwaarde kunnen gesteld worden via [email protected] 

Is het toegestaan medicijnen mee te nemen?

Bezoekers die afhankelijk zijn van medicijngebruik tijdens het concert kunnen op vertoon van een medicijnenrapport de betreffende medicatie inclusief toebehoren, zoals bv. naalden, mee het stadion in nemen. 

Welke betaalmogelijkheden zijn er tijdens dit evenement?

De Johan Cruijff ArenA is een cashless stadion. In het stadion kun je alleen betalen met PIN (contactloos), Master Card, Visa, Visa Electron, AMEX en VPay.

Waar is officiële merchandise te koop?

Er wordt bij verschillende stands binnen en buiten de poorten van de ArenA officiële merchandise verkocht. Binnen vind je de kramen zowel op de ringen als achteraan op het veld. 

Hoe zijn verloren/gevonden voorwerpen terug te vinden?

Tijdens het evenement worden gevonden voorwerpen verzameld door het beveiligingspersoneel bij de hoofdentree. Na het evenement worden gevonden voorwerpen overgedragen aan de ArenA en worden ze binnen 36 uur op deze website geplaatst: https://ilost.co/nl/org/amsterdam-arena 

Is het toegestaan om te roken in de ArenA?

De ArenA is een rookvrij stadion. In het hele stadion geldt dan ook een rookverbod. 

Is het dak van de ArenA geopend?

Het dak in de Johan Cruijff ArenA is tijdens de concerten van Coldplay geopend.

Hoe kom je met openbaar vervoer naar de ArenA?

In de buurt van de Johan Cruijff ArenA bevinden zich twee treinstations: Amsterdam Bijlmer ArenA en Duivendrecht. Beide stations liggen op loopafstand van het stadion. Zowel intercity’s als sprinters met verbindingen vanaf onder meer Schiphol, Utrecht Centraal, Ede-Wageningen, Arnhem, Nijmegen, Eindhoven, Gouda en Rotterdam stoppen op dit station. Kom je vanuit de richting Schiphol, Almere en Amersfoort, neem dan de trein naar station Duivendrecht. Reis je vanuit de richting Utrecht Centraal, neem dan de trein naar station Amsterdam Bijlmer ArenA.   

Kijk op de NS website voor eventuele werkzaamheden op jouw traject. 

  • Goed voorbereid op pad? Plan vooraf je reis in de NS-App of op ns.nl, ook meteen voor terug. Check je reis nogmaals kort voor vertrek voor het meest actuele advies.
  • ‘s Avonds laat terug naar huis? Gok niet op de allerlaatste trein, deze kan erg druk zijn. Niet alle bestemmingen zijn laat op de avond nog bereikbaar.
  • Kom je uit de richting Lelystad of Zwolle? Reis dan naar station Duivendrecht. Ook dit station ligt op loopafstand van de Johan Cruijff ArenA.
  • Voorkom de lange wachtrij bij de kaartautomaat. Laad vast vooraf voldoende saldo op je kaart (ook voor de terugreis).
  • Geen OV-kaart? Je kunt ook in- en uitchecken met je betaalpas of je mobiel bankieren-app op je smartphone, of koop je ticket online.

Ook met stads- en streekbussen is de Johan Cruijff ArenA te bereiken. Jouw route kun je plannen met de 9292 OV planner.   

Maak ook gebruik van de persoonlijke route- en reisplanner van de Johan Cruijff ArenA om op-maat reisadvies te ontvangen, hier staat altijd de meest actuele en relevante informatie over reizen naar en van de Johan Cruijff ArenA: https://www.johancruijffarena.nl/naar-de-arena/naar-de-arena/ 

Hoe kom je met de auto naar de ArenA?

Indien je toch met de auto reist adviseren wij je om ruim op tijd te vertrekken en om het gebied in te rijden via de S112/Gooiseweg, vanaf daar word je verder verwezen naar een geschikte parkeerlocatie. Ook kun je gebruikmaken van het P+R netwerk in Amsterdam (Amsterdam RAI, Olympisch Stadion, P&R Noord) 

   

Via de website van de Johan Cruijff ArenA is het ook mogelijk om je autoreis te plannen en reserveren: https://www.johancruijffarena.nl/naar-de-arena/naar-de-arena/   

   

De Johan Cruijff ArenA ligt in het hart van Amsterdam Zuidoost en de ArenAPoort, omringd door de Rijkswegen A1, A2, A9 en A10. In verband met de drukte rondom evenementen is het advies om op tijd te komen en zoveel als mogelijk via de noord- oost of zuidzijde het gebied in te rijden, vermijd afrit 1 van de A2. Volg vervolgens ARENAPOORT en de aanwijzingen op de verkeersborden. Let op de matrixborden borden boven de weg en volg de aanwijzingen op van verkeersregelaars.  

   

Houd rekening met grote verkeersdrukte, extra reistijd en files, zowel voor als na het concert. Kijk voor meer informatie over eventuele werkzaamheden op jouw route op vanAnaarBeter.nl 

Zijn er wegwerkzaamheden rondom de ArenA?

Check de website van de Johan Cruijff ArenA voor het meest actuele overzicht van weg- en spoorwerkzaamheden en beperkingen rondom de evenementen in het ArenApoort gebied.  

Is er een kiss & ride aanwezig?

Word je gebracht en/of gehaald? Maak dan gebruik van de parkeergarage P3 of P4. Hier kun je tegen uurtarief veilig, snel en gemakkelijk iemand wegbrengen of ophalen. De taxistandplaats is gelegen nabij parkeergarage P3. 

 

Mocht dit geen optie zijn en word je toch gebracht door een auto? Laat je dan afzetten en ophalen bij de ingerichte Kiss & Ride plek. Of boek van tevoren een taxi en laat je afzetten en ophalen bij de taxi standplaats. 

 

Deze parkeerplaatsen zijn dichtbij de Johan Cruijff ArenA. De aanrijroute is vanaf de A2 afrit 1. Volg de borden P-ArenAPoort en dan de borden Kiss & Ride in het gebied.  

   

Let op: In het ArenA-gebied geldt een stopverbod welke zal worden gehandhaafd. Volg ten alle tijde de borden en aanwijzingen van verkeersregelaars en politie. Na afloop van het concert is het donker buiten, wat een ander beeld geeft dan voorafgaand aan het concert. Spreek daarom goed af met degene die je komt ophalen bij welk punt je wordt opgewacht. Vanaf 22:00 uur worden wegen en parkeerlocaties afgesloten i.v.m. de uitstroom van het verkeer. Kom je iemand ophalen? Zorg er dan voor dat je voor 22:00 aanwezig bent bij een van de parkeergarages.  

Waar kan je parkeren?

Er zijn diverse parkeeraanbieders in het gebied, deze zijn middels diverse kanalen vooraf te reserveren: 

 

Er is een beperkt aantal parkeerkaarten voor het ArenA-gebied beschikbaar. Wacht niet te lang met het boeken van een ticket. 

Zijn er rolstoeltoegankelijke parkeerlocaties aanwezig?

Vrijwel alle parkeerplaatsen in het ArenA-gebied zijn open voor bezoekers die slecht ter been zijn en beschikken over een aantal gereserveerde plaatsen voor mindervaliden. De parkeerplaatsen zijn toegankelijk, mits gereserveerd, op vertoon van een Europese Gehandicaptenkaart. Voor P1 ArenA (de garage onder de Johan Cruijff ArenA) is het evenemententarief 25 euro en voor P2 t/m P19 is het tarief 15 euro. Parkeertickets kunnen ook van tevoren al worden aangeschaft op de website van Ticketmaster.  
 

Let op: het wordt afgeraden om op P2 te parkeren. Tussen deze parkeergelegenheid en de Johan Cruijff ArenA bevindt zich namelijk een voetgangersbrug die niet rolstoeltoegankelijk is.  

   

Op de website van de Johan Cruijff ArenA is meer informatie te vinden over parkeren voor mindervaliden in het ArenA-gebied.  

Waar kan je een fiets, scooter of motor stallen?

Op het voorplein van Woonmall Villa ArenA en bij station Amsterdam Bijlmer ArenA is het mogelijk om fietsen te stallen. De laatstgenoemde is een zelfservice stalling, toegankelijk van een kwartier voor de eerste tot en met een kwartier na de laatste trein. Tijdens evenementen is het mogelijk hier de fiets of scooter tegen een gereduceerd tarief van €2,- te stallen. Motoren worden geadviseerd te parkeren op het trottoir nabij P6. 

Tevens is er een extra fietsenstalling opengesteld naast het stadion (links van de hoofdingang) met ruim voldoende plek om jouw fiets te stallen.