Cup to Cup

Voor een duurzamer evenement én een schoon terrein!

HELP ONS RECYCLEN

Voor een duurzamer evenement én een schoon terrein!

Bij dit evenement maken we gebruik van een circulair retoursysteem waarbij alle bekers en flesjes terug moeten naar de bar of inzamelpunt zodat ze apart ingezameld en gerecycled kunnen worden. We hebben jou hulp als bezoeker nodig. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat we geen grondstoffen verspillen.

Hoe werkt ons retoursysteem?

  1. Als bezoeker ontvang je bij de entree een retour token.
  2. Bij inlevering van deze retour token aan de bar krijg je één beker of flesje.
  3. Lever jouw lege beker of flesje steeds in bij de bar als je een nieuw drankje haalt. Even niets drinken? Lever je lege beker/flesje in voor een retour token waarmee je op ieder moment weer een beker of flesje kan krijgen.
  4. Kwijt? Gooi je beker/flesje NIET op de grond of in de afvalbak! Bij verlies betaal je 0,5 consumptiemunt voor een nieuwe.*Geen restitutie
  5. Naar huis? Lever je beker/flesje of retour token in bij de bar of een inleverpunt bij de uitgang. Zo kunnen de retour tokens worden hergebruikt op een ander evenement, worden de bekers en flesjes gerecycled en helpen we met zijn allen evenementen te verduurzamen.
    BELANGRIJK: een beker, flesje of retour token kan niet worden ingewisseld voor geld of consumptie.

Waarom dit retoursysteem?

Met dit retoursysteem worden de rPET-bekers en de flesjes gescheiden van de rest van het afval en zo schoon mogelijk verzameld zodat de grondstof goed kan worden hergebruikt.

Wat is rPET?

Onze bekers zijn gemaakt van rPET. Dat is een recyclaat van eerder gemaakte plastic producten zoals frisdrankflessen. De bekers die we verzamelen worden gerecycled en weer gebruikt voor nieuwe producten. Door dit retoursysteem worden er geen grondstoffen verspild.

Cup To Cup