Bas Jansen

Bas Jansen

Mail Bas
Gedreven werken aan nieuwe muziek en de mooiste festivals
Bas Foto2

Na studies Journalistiek en Communicatiewetenschap ging Bas al vrij snel in de muziek werken. Eerst jaren bij platenfirma Excelsior Recordings en Vlielands festival Into The Great Wide Open. De overstap naar MOJO voelde daarna als de ultieme kans om nog inhoudelijker en zelfstandiger met de beste muziek te gaan werken. En aan festivals die hij al jarenlang bezocht en hem inspireerden.

Nu boekt hij alternatieve muziek in de breedste zin; van gitaren tot elektronica, en combinaties daarvan, tot bijzondere singer-songwriters, indiefolk of neo-klassieke componisten. Als bezoeker was hij, voordat hij dit werk deed, al ‘bloedfanatiek’: “Altijd belachelijk vroeg naar een festivalterrein, voor de support de zaal in, het hele land door om nieuwe dingen te bekijken. En dat heb ik nog steeds eigenlijk. Het meest enthousiast raak ik van shows die me verrassen, van dingen die je voor het eerst ziet en je dan zó kunnen raken.”

Het programmeren van diverse festivals is ook een groot onderdeel van zijn dagelijkse werkzaamheden. “Festivals programmeren is prachtig om te doen, zonder overdrijving een voorrecht. Elke keer weer zo’n puzzel leggen, zo’n blokkenschema bouwen, slim proberen om te gaan met alle krachten die er spelen tijdens zo’n proces. En dan telkens het resultaat met eigen ogen en oren kunnen meemaken.”

“Meteen denk ik aan Radiohead op Rock Werchter 2003, dat was pure magie. Dat heb je zo eens in de paar jaar en dat voelt dan ook iedereen. Dat gebeurde bijvoorbeeld ook bij Sufjan Stevens op Primavera Sound Festival in 2011 en later in Carré weer. Of gewoon bij iedere show van LCD Soundsystem. Oeh en Thee Oh Sees op Le Guess Who? May Day 2013. Hoe oud je ook bent, dat soort optredens veranderen je leven. Een beetje. En dat is best bijzonder.”

Concert dat indruk maakte

Assistent: Puck Stoelinga
Artiesten: Jack Garratt, Julia Jacklin, Whitney, Joep Beving, Angel Olsen, Rhye, Shame, Klangstof, Portugal. The Man, black midi, Confidence Man, Rolling Blackouts Coastal Fever, The Lemon Twigs, Tinariwen, Local Natives, Sleaford Mods, Hauschka, The Comet Is Coming, Ezra Furman, IDER, Declan McKenna, Squid, The Murder Capital and many more
Festivals: Down The Rabbit Hole, Lowlands, Motel Mozaïque, Into The Great Wide Open, Here Comes The Summer, Naked Song

Mail Bas