Bertus de Blaauw

Bertus de Blaauw

Mail Bertus
Afdelingshoofd Bertus boekt artiesten als Joe Bonamassa, Fink en De Staat en houdt zich bezig met diverse festivals.
Bertus Foto (1)

Toen Bertus als achtjarig jongetje een lokaal rockbandje zag oefenen in het leegstaande magazijn van zijn vaders bedrijf, wist hij gelijk dat hij iets met muziek wilde doen.

Zelf omschrijft hij dat moment kort maar krachtig: “Magie!”. Het besluit om boeker te worden ging eigenlijk organisch: “Ik merkte dat ik ideeën had over welke bands interessant konden zijn om te programmeren. Gelukkig kreeg ik de mogelijkheid om het te uit te proberen.” 

Via zijn stageplek kon hij na zijn opleiding aan de slag als muziekprogrammeur van Het Bolwerk in Sneek, en vervulde die rol vervolgens bij Het Paard van Troje in Den Haag. In die laatste functie had hij al veel contact met MOJO, en werd vervolgens gevraagd of hij er wilde komen werken. Nu houdt hij zich bezig met een breed palet van genres, van underground tot pop, en onderscheidt zich met reggae, roots en blues.

"De laatste shows van David Byrne op Down The Rabbit Hole en in AFAS Live in 2018. Dat het mogelijk is het begrip live show toch weer naar een andere hoogte te tillen op basis van het simpele uitgangspunt dat alle bandleden mobiel over het podium bewegen. Met een prachtdoorsnede van Talking Heads songs. Dat oud en nieuw solo materiaal zo urgent kunnen zijn. Wauw."

Concert dat indruk maakte

Assistent: Nuria Schats
Artiesten: o.a. Joe Bonamassa, Janelle Monáe, Fink, De Staat, Blaudzun, Sean Paul,  Walter Trout, Dixie Chicks, Beth Hart, Pentatonix, Rufus Wainwright, Brad Paisley, The Cat Empire, Brian Fallon & The Crowes, Gogol Bordello,  James Vincent McMorrow, Damian ‘Jr. Gong’ Marley, Gary Clark Jr, Patti Smith, Simple Plan, Paul Weller, Gentleman, Sinead O’Connor, Marcus King Band en Yeasayer
Festivals:, North Sea Jazz, Pinkpop, Stadspark Live, Parkpop, Holland International Blues Festival, Bluesrock Festival

Mail Bertus