Gerbine Ulehake

Gerbine Ulehake

Mail Gerbine
Gerbine focust zich op mainstream popmuziek, ‘omdat muziek voor iedereen is’.
Gerbine Verticaal

Toen Gerbine op haar 18e begon met een studie muziekmanagement, deed ze gewoon een stage extra; eerst keek ze de kunst af bij een platenlabel en daarna bij North Sea Jazz. “Vooral de verantwoordelijkheid die ik kreeg maakte indruk”, herinnert ze zich: ze programmeerde onder meer clinics en studentenbigbands en wist: dit smaakt naar meer!

Gelukkig werd ze gevraagd om te blijven en werkte nog vóór haar afstuderen al als festival- en boekersassistent. Na 3,5 jaar werd ze projectcoördinator voor Kim Bloem en later ook voor Leon Ramakers. “Ik heb mogen afkijken van de beste, leerde hoe het wereldje werkt en pakte zelf ook boekingstaken op.” Een logische stap dus, om een eigen roster te gaan opbouwen.

Haar stijl noemt ze ‘menselijk en eerlijk’; mensen moeten haar op haar woord kunnen vertrouwen. “Ik ben nu de jongste boeker van ons team en zie het dan ook als mijn taak om muziek voor een jongere doelgroep te brengen. Mooi als je mensen voor het eerst naar een concertzaal kunt bewegen. Daarbij focust ze zich op mainstream popmuziek, ‘omdat muziek voor iedereen is’.

"Phil Collins in het Goffertpark, 2019. Dat is de artiest die ik vanuit huis uit het meest heb ‘meegekregen’, en het gaf kippenvel om daar zoveel mensen mee te zien zingen met de liedjes en te weten dat ik een onderdeel was van die show. Het voelde echt als een ‘de cirkel is rond’-moment."

Concert dat indruk maakte

Artiesten: ANDI, Anees, Benjamin Ingrosso, Beth McCarthy, CHINCHILLA, ClockClock, Corella, Dagny, Dasha, Emlyn, Girlband, Gunmoll, Jess Glynne, Jessica Baio, Latanya Alberto, Mark Ambor, Natalie Jane, New West, Ricky Montgomery, Ryan Mack, Sam Fischer, Stacey Ryan, Thala

Mail Gerbine