Hidde Pluymert

Hidde Pluymert

Mail Hidde
Hidde doet bookings voor o.a. Stromae, Billie Eilish, Sam Smith en Disclosure.
Hidde Foto

“Rond mijn 19e ging ik zelf ook steeds meer feestjes geven en dat ging goed; we trokken behoorlijk wat publiek met een alternatief en behoorlijk volwassen programma.”

Hij besloot met muziek bezig te blijven en verruilde zijn universitaire studie voor een opleiding Music Management, maar gaf die al snel ook op toen hij werd gevraagd om dance programmeur te worden bij de Melkweg - destijds een nieuwe functie.

Na vijf jaar, net nadat hij op Eurosonic het IJzeren Podiumdier kreeg als Beste Programmeur 2011, stapte hij over naar MOJO. Boeken doet hij veel, in hoog tempo, zonder overzicht te verliezen. “En altijd vanuit een duidelijke strategie, dat vind ik belangrijk. De acts die hij boekt zijn vooral cross-over electronische en pop/soul acts. “Maar dat is niet helemaal zwart/wit; ik doe bijvoorbeeld ook een singer-songwriter en een Franstalige indieband…”

“The Knife in Paradiso, 2006. Ik ging toen nog niet vaak naar concerten, maar vond het mooi, bezwerend, onheilspellend en was onder de indruk van de lichtshow.”

Concert dat indruk maakte

Assistenten: Saskia Fabriek
Artiesten: o.a. Stromae, Sam Smith, Billie Eilish, Disclosure, Halsey, Jacob Banks, Mura Masa, Jorja Smith, Troye Sivan, Odesza, Benny Sings, Goldkimono en San Holo.
Festivals:  Down The Rabbit Hole, Lowlands, North Sea Jazz

Mail Hidde