Joël Heijda

Joël Heijda

Mail Joël
Door zijn ervaring als muzikant weet Joël als geen ander wat er komt kijken bij het goed laten verlopen van een concert, iets wat in zijn huidige baan als boeker goed van pas komt.
Joël Heijda

Joël Heijda reist als drummer de wereld over, op die manier bouwde hij organisch kennis en een breed netwerk op waar hij vandaag de dag nog steeds uit put. Op tienjarige leeftijd speelde hij al shows door het hele land, waarna ook internationale optredens en tours volgden.

Door dit brede netwerk kwam hij in 2018 bij Patronaat in Haarlem, waar hij anderhalf jaar de heavy programmering verzorgde. Hierna werd de stap naar Poppodium 013 in Tilburg gemaakt. Daar was Joël als programmeur verantwoordelijk voor het boeken van een divers scala aan shows in verschillende genres, van grote artiesten tot concepten voor liefhebbers. Iets wat goed aansluit bij zijn interesses: "Mijn muzieksmaak is zeer breed. Ik kan in hetzelfde uur een super harde metal plaat luisteren om vervolgens direct over te schakelen naar fijne indiefolk muziek". Die brede muzieksmaak kwam zeer goed van pas toen hij als programmeur mocht werken aan het fameuze Roadburn Festival.

Vanwege zijn ervaring als muzikant weet hij als geen ander wat er nodig is om alle randzaken rondom een concert zo goed mogelijk te regelen. "In mijn eigen bands heb ik altijd de randzaken op me genomen. Van het boeken van shows, tot aan het financiële gedeelte. Die kennis komt nu goed van pas bij mijn huidige job als boeker. Ik heb secuur werken en open communiceren hoog in het vandaal staan. Ik streef ernaar om ervoor te zorgen dat alle betrokken partijen tevreden zijn".

“Als 14-jarige nam mijn neef me mee naar een show van Killswitch Engage in Utrecht. Ik luisterde al een beetje naar gitaarmuziek, maar voornamelijk naar punk-rock bands als Blink 182 en The Offspring. In het voorprogramma stond de band Bring Me The Horizon. Wat me direct opviel was dat die jongens maar een paar jaar ouder waren dan ikzelf. Ik vond het super inspirerend om te zien dat zij op die leeftijd al serieus op tour waren en voor zoveel mensen stonden te spelen. Verder was hun show die avond nog wat rommelig, maar toen Killswitch Engage eenmaal begon werd ik omvergeblazen. De band speelde zo enorm strak en het publiek ging helemaal op in de show. Iets wat ik nog nooit had meegemaakt op die manier. Dat moment was zo indrukwekkend en het enthousiasme over goede livemuziek heeft me nooit meer losgelaten”.

Concert dat indruk maakte

Artiesten: Karnivool, The Bronx, Graveyard, Demob Happy, Heriot, No Fun At All, MSPAINT, Slope, High On Fire, Gatecreeper, Escuela Grind, Dragged Under en vele anderen.

Festivals: Jera on Air, Lowlands

Mail Joël