Kim Bloem

Kim Bloem

Mail Kim
Deze boeker haalt artiesten als Kanye West, Beyoncé, Rihanna en Justin Timberlake naar Nederland.
Kim Verticaal Leojaarsma

Oorspronkelijk deed Kim aan het conservatorium een zelfverklaarde ‘opleiding tot muziekjuf’, maar stapte over naar een studie Kunst- en Mediamanagement. In het kader daarvan liep ze in 2001 stage bij de programmering van North Sea Jazz en mocht erna direct jazzbandjes boeken.

Van jongs af aan was Kim al veel bezig met muziek, zowel het zelf maken van als luisteren naar. Als boeker heeft ze de leukste baan die ze zich kan wensen, vindt ze zelf. “Plezier en humor in het werk vind ik erg belangrijk. Regelmatig heb je te maken met mensen die vanuit problemen denken en alles moeilijk proberen te maken, dan is het een uitdaging om het voor iedereen tot een goed einde te brengen.”.

Het hoogst haalbare, zegt ze, is het oppikken van een net beginnende artiest die via de juiste stappen uiteindelijk weet uit te groeien tot een grote ster. Voorbeelden die ‘goed gelukt’ zijn: Jamie Cullum, Norah Jones, Amy Winehouse, John Legend en Jason Mraz. Binnen Mojo covert Kim de genres soul, pop, hiphop en urban, maar ook de wat oudere, muzikaal gerespecteerde acts.

“Een ontzettend lange lijst! Waaronder Shirley Horn op North Sea Jazz in 2003, Frank Ocean in 2013, Amy Winehouse in Paradiso 2007 en alle shows van Prince.”

Concert dat indruk maakte

Assistent: Dette Pasma
Artiesten: o.a. Beyoncé, Jay-Z, Drake, Simply Red, Justin Timberlake, Anouk, Tom Jones, Miley Cyrus, Shakira, Phil Collins, Ariana Grande, Michelle Obama, Backstreet Boys en Stevie Wonder
Festivals: North Sea Jazz Festival

Mail Kim