Maurice Spijker

Maurice Spijker

Mail Maurice
Naast programmeren voor Lowlands, houdt Maurice zich bezig met boekingen voor o.a. Dua Lipa, FKA Twigs en Paul Kalkbrenner.
Maurice Foto2

Maurice begon ooit als dj in een kleine zaal in Schoonhoven en groeide door naar dance avond Dance-O-Mania in het Utrechtse Ekko. Daar kwam hij in aanraking met het boeken van (buitenlandse) dj’s, nog zonder tussenkomst van boekingskantoren.

“De stap naar het benaderen van andere clubs voor diezelfde acts was klein”, zegt hij achteraf, en begon destijds tegelijk met het vertegenwoordigen van een aantal Nederlandse dj’s. Al snel begon hij bij een klein boekingskantoor in Nijmegen, Paperclip Agency. Na vier jaar succes kwam het telefoontje van MOJO.

Boeken en programmeren bestaat uit een rare mix van feiten, geschiedenis van een act en ‘gut feeling’, verklaart Maurice. “Vroeger vond ik het heel belangrijk om een gebalanceerde lineup te krijgen voor festivals. En nog steeds, maar door veranderingen in de markt hebben we niet altijd meer de luxe om te kunnen wachten met bepaalde acts of beslissingen.” Dus ook daarom is het van belang om op je gut feeling te vertrouwen.

“Dat is altijd afhankelijk van wanneer je het vraagt maar wat nu het eerst in me opkomt is Daft Punk in de HMH. Sfeer, de LED piramide, de status van Daft Punk op dat moment en überhaupt het feit dat het gelukt was om ze een keer te boeken... Helemaal top!”

Concert dat indruk maakte

Assistent: Mellany Linscheer
Artiesten: o.a. James Blake, Lorde, The Weeknd, Skrillex, Sbtrkt, Dua Lipa, Massive Attack, Swedish House Mafia, Rex Orange County,  Paul Kalkbrenner, Richie Hawtin, Pendulum, Chase & Status, en Tom Misch
Festivals: We Are Electric, Lowlands, Pinkpop

Mail Maurice