Michelle Kuypers

Michelle Kuypers

Mail Michelle
Jazz-boeker Michelle houdt zich bezig met de line-up voor North Sea Jazz Festival en boekt artiesten als Pat Metheny Unity Group, Herbie Hancock, Robert Glasper en Ennio Morricone.
Lowres At59121 002B (1)

Nadat ze van huis uit de liefde voor allerlei verschillende genres muziek had meegekregen, liep Michelle stage bij Paul Acket Office, van de oprichter van North Sea Jazz. 

“Dat was mijn grote droom, iets waarvan ik dacht dat het nooit zou lukken”, zegt ze achteraf. Na haar studie Kunstbeleid en –management en gespecialiseerd in de 20e eeuw (muziek/beeldende kunst/theater/film&televisie) bij Algemene Letteren in Utrecht mocht ze terugkomen als assistent programmering en productie.

Na het overlijden van Acket werd het familiebedrijf overgenomen door MOJO; vanaf 1995 werkt Michelle daar onafgebroken voor North Sea Jazz en is een van de programmeurs voor Rotterdam en Curaçao. 

Behalve voor de muziek is ze ook verantwoordelijk voor de randprogrammering van en op het festival, zoals o.a. North Sea Jazz Kids, beeldende kunsttentoonstellingen en de aankleding.  Maar de podiumkunsten houden haar voorkeur, verklaart ze: “De interactie tussen publiek en artiest elke avond opnieuw, of bij een festival elk jaar opnieuw, vind ik heel bijzonder. Dat het hier en nu moet gebeuren. De spanning, de onvoorspelbaarheid en het gevoel van euforie als het muzikaal helemaal lukt tussen musici, daar houd ik van.” Michelle boekt en promoot jazz en aanverwante stijlen in clubs en concertzalen door het jaar heen.

“Dat zijn er veel. Het eerste concert van Prince na de ontbinding van zijn contract met Warner met Larry Graham in het voorprogramma; of het eerste concert van Beck in de Melkweg, waardoor ik totaal overrompeld werd. Abbey Lincoln op North Sea Jazz Kaapstad, waar publiek én artiest in tranen waren, Jim Hall met Scott Colley en Joey Baron in het Bimhuis. Ik kan eigenlijk eindeloos doorgaan, maar gelukkig gebeuren die momenten nog steeds.” 

Concert dat indruk maakte

Assistent: Koen Nederstigt
Artiesten: o.a. Aaron Parks, Al Jarreau, Branford Marsalis, Cecile McLoren Salvant, Chick Corea, Christian McBride, Chloe Charles, Chris Dave, Chris Potter, Christian Scott, Danilo Perez, David Sanborn,Edmar Castaneda, Ennio Morricone, Gretchen Parlato, Herbie Hancock, Jan Garbarek, Jason Moran, James Farm,  Joshua Redman, Kenny Garrett, Kurt Elling, Meshell Ndegeocello, Pat Martino, Pat Metheny, Phronesis, Richard Bona, Robert Glasper, Rudresh Mahanthappa, Stacey Kent, Terence Blanchard, Tony Joe White,  Tord Gustavsen, Vijay Iyer.
Festivals: North Sea Jazz Festival, So What's Next? Festival

Mail Michelle