Nicoline de Kock

Nicoline de Kock

Mail Nicoline
Nicoline hielp artiesten als Muse, Editors en Ed Sheeran te groeien van kleine clubs tot grote concertzalen en festivals.
Nicoline Fotoplusoverzicht (1)

“Nooit gedacht dat ik van mijn hobby m’n werk kon maken”, zegt Nicoline. Ze begon haar carrière in de Amsterdamse Melkweg waar ze verschillende functies vervulde maar ze wilde ‘de businsess’ ook wel eens van de andere kant leren kennen.

Toen ze na afloop van een concert in Paradiso aan Willem Venema de vraag stelde of ze werk voor haar hadden, bleek haar timing perfect: ze kon al snel bij MOJO aan de slag. In eerste instantie was het haar taak om samen met enkele collega’s uit het clubcircuit het nieuwe festival Lowlands vorm te geven. Daarna kon ze aan de slag als boekersassistent en sinds 1999 werkt ze als boeker.

Ze werkt bij voorkeur met bands waarmee ze een muzikale klik heeft: “Ik heb een brede smaak, maar mijn hart ligt bij alternative. Naast het programmeren van festivals, is een van de leukste dingen van het vak het signaleren van kleine nieuwe bands waar je in gelooft. Het geeft veel voldoening om ze te begeleiden in hun ontwikkeling. En soms zit alles mee en groeit een band door van een eerste voorzichtige show in de bovenzaal van Paradiso naar een grote zaal zoals de HMH of Ziggo Dome”.

“Met name concerten in jaren ’80, toen ik nog zo groen als gras was, zijn het best blijven hangen: o.a. Cocteau Twins, The Cure, Bauhaus, Echo & The Bunnymen

Concert dat indruk maakte

Assistent: Karin Schaap
Artiesten: o.a. The National, Muse, Editors, Elbow, Ed Sheeran, Passenger, Beck, PJ Harvey, Interpol, Jonathan Wilson, Jonathan Jeremiah, Jonahan Richman, John Cale, Arno, Ane Brun, Biffy Clyro, The Veils, Blood Red Shoes, Calexico, Cold War Kids, Death Cab For Cutie, The Flaming Lips, First Aid Kit, Foals, The Frames, Foster The People, N.E.R.D., Patrick Watson, Will & The People en Selah Sue
Festivals: Lowlands, Pinkpop, Down the Rabbit Hole, De Wereld Draait Buiten

Mail Nicoline