Rob Trommelen

Rob Trommelen

Mail Rob
Deze boeker met een rock-hart boekt alles van AC/DC tot ZZ Top en is de 'grote man' van festivals FortaRock, Pinkpop en Bospop.
Rob (1)

Hij boekte vanaf 1979 al bands in een toenmalig jongerencentrum in Kaatsheuvel. Vijf jaar later begon Rob zijn eigen boekingskantoor met eerst vooral Nederlandse, maar al snel ook buitenlandse rockbands.

Dat ging zo goed dat hij begin jaren negentig werd uitgenodigd om eens langs te komen bij MOJO; ze zochten nog iemand met een affiniteit voor rock... Eerst sloot Rob een deal waarbij hij op afstand bleef werken, maar in ’93 kwam hij toch op het kantoor in Delft terecht.

“Het is de liefde voor muziek, gecombineerd met een nuchtere zakelijke instelling en relativeringsvermogen”, geeft hij als verklaring voor wat hem het vak in bracht. En noemt als belangrijke eigenschappen voor een boeker: “Snelheid, een 24/7 instelling en het vermogen om always on the case te zijn.” Zijn specialiteit is nog steeds rock, maar tegenwoordig is hij ook verantwoordelijk voor veel popbands, zoals Coldplay en Snow Patrol. Daarnaast is hij de ‘grote man’ van festivals als Bospop, Pinkpop en Fortarock.

“Rammstein in 1996, in de Melkweg voor 62 bezoekers… Ik voelde de potentie meteen.”

Concert dat indruk maakte

Assistent: Kitty Krösschell
Artiesten: o.a. AC/DC, ZZ Top, Arcade Fire, Lenny Kravitz, Neil Finn, Pearl Jam, Eagles, Julio Iglesias, KoRn, Slash, John Mayer, Coldplay, Dream Theater, Placebo, Depeche Mode, Black Sabbath, Volbeat, Fleetwood Mac, Roger Waters en Iron Maiden
Festivals: Bospop, Pinkpop en Fortarock

Mail Rob