Ron Euser

Ron Euser

Mail Ron
Naast boekingen voor diverse festivals, doet Ron de boekings voor artiesten als Foo Fighters, The Black Keys en Kings of Leon.
Ron Foto

Het regelen van livemuziek en boeken van bandjes heeft er bij Ron altijd al ingezeten. “Op de middelbare school deed ik dat al vaak. De kroeg in Dordrecht waar ik elk weekend naartoe ging had elke vrijdag een band, daar mocht ik ook al snel meedoen. Daarnaast heb ik midden jaren ‘80 veel geleerd in Tivoli in Utrecht, waar toen vooral vrijwilligers werkten.”

Uiteindelijk begon hij ook Engelse artiesten over te halen naar ons land, vertelt hij. Met een onverwacht voordeel: hij leerde al snel mensen bij MOJO kennen, die hem vroegen ‘eens te komen praten’. Als boeker wil hij zo open en duidelijk mogelijk zijn; als bemiddelaar tussen agent/artiest aan de ene kant en zaal/festival aan de andere kant probeert Ron de belangen van beide partijen in het oog te houden. Nog steeds het mooiste van zijn werk vindt hij dat wanneer hij iets moois ziet of hoort, hij dat wil delen met anderen. “En of dat nu in een klein zaaltje met honderd anderen is of in de grote Alpha-tent op Lowlands, dat maakt dan niet zoveel uit.”

“Ik heb echt zoveel prachtige concerten gezien... Arthur Lee en Bonnie Prince Billy tijdens Motel Mozaïque, Sufjan Stevens in Paradiso, Neil Young in de Stopera, Jill Scott in Paradiso, Thee Oh Sees in Bitterzoet...”

Concert dat indruk maakte

Assistent: Alejandra Broersma
Artiesten: o.a. London Grammar, Foo Fighters, The Prodigy, Paolo Nutini, Kings of Leon, The Black Keys, Jack White, Vampire Weekend, Two Door Cinema Club, Sigur Ros, Florence + The Machine, Ryan Adams, Faithless, White Lies, Feist, Kaiser Chiefs, Mika en Green Day
Festivals: Lowlands, Pinkpop, Down the Rabbit Hole, De Wereld Draait Buiten

Mail Ron