Sander Grande

Sander Grande

Mail Sander
Deze jazz, soul en hiphop boeker startte zijn carrière als stagiair bij North Sea Jazz Festival en verzorgt nu boekingen voor o.a. datzelfde festival.
Sander (1)

Van kinds af aan was Sander al met mijn muziek bezig: zo maakte hij op zijn zesde zelf zijn eerste, kartonnen, drumstel en nam wat hij op de radio hoorde op een cassettebandje op.

In 1993 kwam hij als stagiair bij North Sea Jazz, via een opleiding Cultuur & Beleid én omdat hij drumde in diverse bandjes waarvoor hij ook de boekingen verzorgde. Toen MOJO enkele jaren later het festival overnam, was hij ‘binnen’.

Nu werkt hij als programmeur voor North Sea Jazz  en als boeker van diverse jazz, soul en hiphop acts. “Op deze manier ken ik beide kanten van het spectrum en probeer ik naar alle partijen fair te handelen. Ik probeer mee te denken of een bepaalde artiest in de juiste zaal, het juiste festival en voor het juiste publiek staat.” Zijn eigen smaak is divers: “Ik hou van alle muziek die met overgave, inleving en vakmanschap gemaakt wordt. Zodoende kan ik in veel genres wel favorieten vinden. Al wérk ik het meest met groepen die een link hebben met jazz, soul en funk.”

“Meest recent is dat Ibrahim Maalouf. Vooral live wordt duidelijk wat een bijzonder en groot talent deze trompettist is: hij brengt een zeldzame mix van funk, rock, fusion, jazz en Arabische klanken.”

Concert dat indruk maakte

Assistent: Koen Nederstigt
Artiesten: o.a. Gregory Porter, Ibrahim Maalouf, Esperanza Spalding, Dirty Loops, Melody Gardot, Wayne Shorter Larry Graham, Bootsy Collins, Ice Cube, Kendrick Lamar, Chic feat Nile Rodgers, Lizz Wright, Avishai Cohen (bas) en Betty Wright
Festivals: North Sea Jazz Festival, So What's Next? Festival

Mail Sander