28 dec. 2016

2016 van Leon

Als het gaat om zijn muzikale hoogtepunt dan maakt Leon een verrassende keuze.
Bruce Vaag
2016 was een bewogen jaar voor MOJO. In januari geeft MOJO oprichter/interim directeur Leon Ramakers het directiestokje over aan John en Ruben. Voor Leon was dit jaar dus om meer dan één reden speciaal. Als het gaat om zijn muzikale hoogtepunt dan maakt Leon een verrassende keuze:
Bruce

“Als je zelf een act boekt en je ziet dat zo’n concert succesvol is, dat blijft - ook na 46 jaar in dit vak - nog steeds een sensatie, a thrill… Springsteen op het Malieveld afgelopen juni was weer zo’n concert. De zon gaat langzaam onder en 65.000 mensen gaan uit hun dak voor ‘The Boss’ in topvorm. Ja, daar doe je het voor!

Voor mij de verrassing van het jaar: ik liep toevallig binnen in de HMH bij ‘Bring Me The Horizon’. Ik zie in de foyer al een hoop hippe jonge meiden uitgeput tegen de muur leunen, loop de zaal in en zie en hoor een hardrock groep - tenminste, zo noem ik het. Hartstikke leuke gasten op het podium, indrukwekkende stage-set, allemaal jong volk in de zaal en – voor hardrock ongewoon – heel veel meiden. Eyeopener voor mij: hardrock anno 2016.

Daarnaast werd ik heel blij van een vernieuwd Lowlands en ik kan niet wachten tot het 25-jarig jubileum aanstaande augustus!”