17 okt. 2023

CHECK IT OUT: ADE 2023

Ade

Amsterdam Dance Event staat weer voor de deur! Ben jij er al klaar voor? We hebben de vetste ADE shows voor je op een rijtje gezet waar jij nog heen kunt. Wees er snel bij!

                                                                           

19 OKTOBER @ MELKWEG

COLIN BENDERS COLIN BENDERS INVITES: BLAWAN LIVE, JAKOJAKO, NADIA STRUIWIGH & FRENCH II

Sinds hij zichzelf opnieuw heeft uitgevonden als live-performer met modulaire synthesizers en elektronische instrumenten, is het muzikale universum van Utrechter Colin Benders exponentieel gegroeid. Na de ambitieuze en succesvolle Etmaal weekender in TivoliVredenburg afgelopen februari, zal Benders op de donderdag van Amsterdam Dance Event een gloednieuwe clubnacht cureren in de Rabozaal van Melkweg. Dezelfde zaal waar hij samen speelde met het Metropole Orkest tijdens het indrukwekkende openingsconcert van ADE 2018, en dezelfde zaal als de audiovisuele show met Boris Acket tijdens ADE 2019. Colin Benders Invites bouwt hierop voort met een eigen en divers technogeluid - van vederlichte pads tot dreunende kicks, experimentele polyritmes en nieuwe zintuigprikkelende visuals van Boris Acket.

Meer info & tickets

18 OKTOBER @ HET SIERAAD

DIPLO PRESENTS - HIGHER GROUND

Ter gelegenheid van ADE komt Superstar DJ, producer, Grammy-winnaar en label eigenaar Diplo naar Het Sieraad. Diplo brengt voor zijn jaarlijkse ADE labelshow een volledig vrouwelijke line-up met DJ Holographic, DJ Minx en Agathe Mougin.

Meer info & tickets

20 OKTOBER @ MELKWEG

MARKUS SCHULZ - OPEN TO CLOSE

De Duits geboren, maar in Miami woonachtige Markus Schulz wordt gezien als één van de hardst werkende DJ's in de dance industry. Met zijn donkere, kenmerkende stijl, is hij verantwoordelijk voor vele trance hits, waaronder 'Love Rain Down' en 'Not The Same'. Naast vele samenwerkingen met o.a. Armin Van Buuren heeft Markus Schulz een eigen label ColdHarbour Recordings en host hij een eigen radio programma, Global DJ Broadcast, hét trance platform van de EDM wereld. De prestigueze Schulz heeft een overweldigende passie voor trance, en is overduidelijk nog lang niet klaar om hiermee te stoppen!

Meer info & tickets

18 OKTOBER @ PARADISO

MEZERG

Toetsen, pedalen en theremin: de Franse multi-instrumentalist Mezerg bespeelt ze allemaal - en wel tegelijk. In zijn energieke livesets smelt hij verschillende (elektronische) muziekstijlen samen, variërend van acid tot funk en van jazz tot techno. Zelf noemt hij zijn muziek PianoBoomBoom: een mix van klassieke piano en hedendaagse dance. Naast zijn wervelende one man shows en het in lockdown opgenomen debuutalbum 'Chez Mezerg' staat de Fransman ook bekend om zijn zelf opgenomen video's waarin hij objecten omtovert tot ongebruikelijke instrumenten: zo zie je hem o.a. watermeloenpartjes bespelen en een omgekeerde piano bewerken met een zaag. Na een uitverkochte show in Bitterzoet, pakt Mezerg het dit jaar groter aan tijdens ADE 2023 in de Grote Zaal van Paradiso.

Meer info & tickets

21 OKTOBER @ BITTERZOET

ZEP

Met zijn opvallende verschijning van maar liefst 2,04 meter lang en unieke aanwezigheid, is hij een artiest die je niet snel zult vergeten. Maar nog opvallender is zijn muzikale talent en veelzijdige stijl als multi-instrumentalist. Oorspronkelijk een drummer en DJ, bespeelt hij veel andere instrumenten zoals de basgitaar, toetsenborden, drums en voegt hij niet-conventionele attributen toe zoals basketballen, tuinslangen en tape, die ook als instrumenten worden bespeeld.

Meer info & tickets

ARE YOU READY? MIS DEZE SHOWS NIET

                                                                                              

20 OKTOBER | COBRAH @ MELKWEG

COBRAH maakt elektronische bangers die sterk beïnvloed zijn door de kink-, vogue-, en punkgemeenschappen. Ze ging in 2018 viraal met haar debuutsingle 'IDFKA' en is goed op weg de scene te veroveren met haar sound die een mix is van electro en experimentele sounds. Muziek maken is maar een van haar vele talenten: zo was ze ook genomineerd voor een Zweedse Grammy voor de trippy videoclip van 'IDFKA' die ze samen met 3D-artiest Erik Hellmouth gemaakt heeft. Maak je klaar voor een freaky liveshow in de Melkweg tijdens ADE 2023! 

Meer info & tickets
008 Ninjahanna COBRAH 7057
Kenyas Grace Persfoto CMS

22 OKTOBER | KENYA GRACE @ MELKWEG

Geboren in Zuid-Afrika en opgegroeid in Groot-Brittannië, heeft Kenya Grace zich ontwikkeld tot een multitalent als zangeres, songwriter en producer. Ze weet als geen ander hoe ze de perfecte mix kan creëren tussen de energie van de nachtelijke dansvloer en de sublieme kunst van liedjes schrijven. Na haar afstuderen aan de prestigieuze Academy of Contemporary Music in Engeland, heeft ze haar leven volledig gewijd aan de muziek.

Meer info & tickets

18 OKTOBER | COLDHARBOUR RECORDS @ MELKWEG

Markus Schulz keert terug met Coldharbour op de openingsnacht van ADE! Bovenop zijn legendarische open to close concept, waar de Duitse trancegrootheid de hele nacht aan het roer staat in de Rabozaal, presenteert hij dit jaar wederom een intieme labelavond voor de échte fans met special guests in de Upstairs. Vorig jaar een groot en uitverkocht succes!

Meer info & tickets
29804 (1)
ROLROLROL

20 OKTOBER | ROLROLROL @ DOKA

ROLROLROL is het nieuwe project van producer Jameszoo en toetsenist Niels Broos. In de loop der jaren hebben ze veel samengewerkt aan elkaars projecten. Tussendoor slaagden ze er ook in om samen tijd door te brengen in de studio zonder een specifiek doel voor ogen, gewoon om muziek te maken. Nu hebben ze besloten dat het tijd is om die muziek uit te brengen. Het album 'MUSIC' werd in juni uitgebracht en is een mix van pop, moderne jazz en elektronische muziek.

Meer info & tickets