09 feb. 2022

Brit Awards 2022

Brit Awards 2022
Gisteren zijn de Brit Awards weer uitgereikt: De belangrijkste prijsuitreiking in de Britse muziekindustrie. Van alle virtuoze winnaars zijn er een aantal die binnenkort in Nederland te bewonderen zijn.

Ed Sheeran - Songwriter of the Year

De Brit Awards uitreiking begon met een spectaculair optreden van Ed Sheeran. In samenwerking met Bring Me The Horizon toverden ze 'Bad Habits' om tot een ware rocksong. Later die avond kreeg Ed Sheeran de Brit Award voor Songwriter of the Year overhandigd in de O2 Arena.

Sam Fender - Best Alternative/Rock Act

Het gaat hard met indierocker Sam Fender. Na zijn succesvolle album ‘Seventeen Going Under’, dat een paar maanden geleden uit kwam en nu miljoenen streams heeft, is het ook niet gek dat de award voor best Alternative/Rock Act naar hem ging.

Little Simz - Best New Artist

Little Simz kreeg de eer om dit jaar voor het eerst in haar carrière een Brit Award in handen te nemen. Ook zij gaf een flitsend optreden tijdens de awards en is dit jaar te bewonderen op het Nederlandse Down The Rabbit Hole.

Wolf Alice – Best Group

Net als Little Simz kreeg ook Wolf Alice dit jaar voor het eerst een Brit Award. Vorig jaar genomineerd maar net aan verslagen door HAIM. Nu gaan ze dan toch met de titel voor Best Group naar huis. 

Olivia Rodrigo 'Good 4 U' - International Song Of The Year

Na weken lang op nummer 1 te staan in talloze hitlijsten en meer dan 1,2 biljoen streams op Spotify, heeft ook Olivia Rodrigo met haar nummer 'Good 4 U' een Brit Award weten te bemachtigen.

Olivia Rodrigo

Dua Lipa – Best Pop/R&B Act

Dua Lipa kon dit jaar helaas niet bij de uitreiking aanwezig zijn, maar op twitter laat ze weten hoe blij ze met de Award voor Best Pop Act is.

WOWOWOW!! BEST POP ACT @BRITS !!!! THANK YOU SO SO MUCH TO EVERYONE WHO VOTED!!! ALTHOUGH WE WOULD’VE ALL LOVED TO BE IN LONDON CELEBRATING WITH YOU LIKE THIS - WE’VE BEEN REHEARSING SO WE CAN PUT ON A KILLER SHOW FOR YOU ALL!!

Dua Lipa(@DuaLipa) February 8, 2022

Dua Lipa

Billie Eilish – International Artist of the Year

Ook Billie Eilish heeft dit jaar een award gekregen: International Artist of the Year

Dave – Best Hip Hop/Grime/Rap act

Met een Award voor best Hip Hop/Grime/Rap act in zijn zak was het aan Dave om de avond af te sluiten.