08 mei 2023

Your royal highness: 6x 'koninklijke' artiesten in Nederland

Vishnu R Nair M1wzs5ye404 Unsplash

Afgelopen weekend was de wereld in de ban van de kroning van koning Charles in Engeland. Met een heus ‘coronation concert’ werd het buiten een visueel ook een muzikaal spektakel! Hoog tijd om enkele ‘koninklijke’ acts die dit jaar Nederland aandoen in het zonnetje te zetten.

Pinkpop Festival | Zaterdag 17 juni 2023

Queens of the Stone Age

Maar liefst vier keer stonden de rockers uit Californië al eerder op Pinkpop, maar vervelen doen ze nooit. Gierende gitaarpartijen, meeslepende riffs en de ijzersterke stem van frontman Josh Homme vormen de perfecte combinatie om je tijdens hun show geen seconde te vervelen.

Meer info en tickets

Ziggo Dome | 1 & 2 december 2023

Madonna – The Queen of Pop

Al vier decennia domineert Madonna de hitlijsten met songs als ‘Like a Virgin’, ‘Material Girl’ en ‘Hung Up’. Met meer dan 200 miljoen verkochte platen mag ze zich daarom met recht de Queen of Pop noemen! Eind 2023 komt ze naar Nederland met The Celebration Tour; waarin ze fans meeneemt op een artistieke reis door haar muzikale carrière en een eerbetoon brengt aan New York, de stad waar het voor haar allemaal begon.

Meer info en tickets

Pinkpop Festival | zaterdag 17 juni 2023

Prins S. en de Geit

Ken je het sprookje van de band met een super dyslectische frontman, die in 2022 doorbraken en door 3FM werden bekroond tot ‘Beste Indie Act’? Prins S. en de Geit tovert iedere concertzaal en festivalweide om tot nachtclub met hun scherpe electo-pop vol woordspelingen en opzwepende beats.

Meer info en tickets

Ziggo Dome | 18 & 19 april 2024

Bouke and the ElvisMatters band – A Tribute to the King

De ‘Elvis uit Emmen’, Bouke Scholten, blies zowel de jury als het publiek van het tv-programma ‘’The Tribute – Battle of the Bands’’ omver met zijn dijk van een stem. Met zijn tribute aan de onbetwiste King of Rock ’N Roll sleepte hij dan ook de winst binnen! In 2024 staat hij twee keer in Ziggo Dome met grootse solo-shows.

Meer info en tickets

Paradiso | 4 juli 2023

King Princess

Wanneer wereldsterren als Harry Styles en Taylor Swift fan zijn, weet je dat je een hele grote kunt worden! De Amerikaanse singer-songwriter Mikaela Straus, oftewel King Princess, is pas 24 jaar maar scoort met haar eerlijke teksten over genderidentiteit en queer zijn hoge ogen. Met twee succesvolle albums op zak staat ze deze zomer in de grote zaal van Paradiso.

Meer info en tickets

Johan Cruijff ArenA | 17 & 18 juni 2023

Beyoncé – Queen B

Er zijn maar weinig artiesten die anno 2023 geen introductie behoeven, maar Beyoncé mag zich in dat rijtje scharen. Beyoncé, door fans bekroond als ‘Queen B’, staat in juni twee keer in de Johan Cruijff ArenA. Ofwel: een show vol glamour, girlpower, strakke choreografie, prachtige outfits en sterke pop en R&B nummers.

Meer info en tickets