15 jan. 2024

MUST-SEE: MOJO’S TIPS VOOR EUROSONIC NOORDERSLAG 2024

Alinapash Grandtheatremain Bartheemskerk ESNS23 LH 5115

Aankomende week verzamelen bekende en aanstormende talenten in Groningen voor het grootste showcasefestival van Europa; Eurosonic Noorderslag! Reis goed voorbereid af naar het Noorden; check onze tips voor ESNS 2024 en wie weet zie jij in de intieme setting van Eurosonic Noorderslag een toekomstige festival headliner!

Joost

Na een gigantische campagne voor zichzelf te hebben gelopen, komt de levensdroom van Joost Klein dit jaar uit: Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Met zijn unieke mix van gabberpop, punk en dance, gecombineerd met extravagante outfits en talloze special effects met zijn geliefde Friese vlag, gaat Joost hoe het ook went of keer een onuitwisbare indruk achterlaten op Europa. Máár, eerst nog een kans om de potentiële Songfestival-winnaar te zien in Groningen tijdens één van zijn energieke, haast absurdistische shows.

No Guidnce

R&B en boyband; twee termen die doorgaans niet aan elkaar gelinkt worden. Echter hebben onze overzeese buren met No Guidnce een pareltje in handen. Vier jonge honden die met zwijmelwaardige R&B – vergezeld door subtiele choreo – 90’s R&B nieuw leven inblazen.

THALA

‘Songstress of deep feels with an edge’, aldus THALA over haarzelf. THALA heeft een voorliefde voor indie en shoegaze-muziek; die ze met kwetsbare onderwerpen, intieme storylines en multi-interpreteerbare lyrics volledig naar haar eigen hand zet. Denk aan Slowdive, boygenius en Juliana Hatfield.

ROLROLROL

ROLROLROL is het verblijdende project van producer Jameszoo en toetsenist Niels Broos. Hun muzikale samenwerking uit zich in een mengelmoes van pop, jazz en elektronische muziek; al duurde het even voordat ze hun creaties daadwerkelijk de wereld in slingerden. Vorig jaar kwam hun album MUSIC uit, waarna ze een show speelden op onder andere Amsterdam Dance Event.

Nusantara Beat

Deze supergroep, bestaande uit leden van EUT, Altın Gün, Jungle By Night, POM, The Mysterons en Surf Aid Kit, brengen een muzikale ode aan hun Indonesische roots. Traditionele Indonesische muziek wordt met hedendaagse instrumenten getransformeerd tot prachtige psychpop. Dit leverde de band al plekken op de festivalposters van onder andere Le Guess Who? en Lowlands op.

CHARLOT

Combineer liefde voor artiesten als Aurora en Agnes Obel met warme stijkers, synths en een boterzachte stem en je hebt de Nederlandse singer-songwriter CHARLOT. In 2022 bracht ze haar debuut EP uit en speelde ze in het voorprogramma van Froukje. Inmiddels heeft ze ook een eigen tour op haar naam staan.