07 jul. 2023

Live after DTRH

DTRH

Heb je ook zo'n heimwee naar het lekkere festivalfood, pootjebaden in het konijnenmeer maar vooral naar al die goede muziek die je hoorde op DTRH? Goed nieuws: een handjevol acts die op de DTRH podia stonden komen later in het jaar terug voor eigen shows in het clubcircuit. Check het overzicht hieronder en waan je weer even in De Groene Heuvels šŸ’­

Bob Vylan

Met een explosieve mix van punk, rap en grime gooit Bob Vylan al hun muzikale kracht in de strijd, vergezeld door maatschappijkritische en vlijmscherpe teksten.

Kids with Buns

Het Vlaamse Kids with Buns wordt vaak vergeleken met acts als Phoebe Bridgers en Girl In Red. Met de diepe, unieke androgyne stem van Marie Van Uytvanck in combinatie met Amber Piddingtonā€™s hogere fijne tonen op de achtergrond creĆ«ren ze intieme, melancholische (bedroom)indiepop.

The Murder Capital

Het Ierse The Murder Capital creƫert een krachtig en meeslepend geluid dat een mix is van post-punk, indie rock en donkere atmosferische elementen. Hun live shows zijn overdonderend en na een concert van TMC wil je alleen maar 'MORE, MORE MORE'!

Shygirl

Shygirl'sĀ industriĆ«le mix van hiphop en grime is even dansbaar als zinnenprikkelend en kent een niet aflatende spanningsboog.

NAAZ

Na twee jaar een pauze van de muziekindustrie te nemen vond de Nederlands-Koerdische Naaz zichzelf terug. Haar terugkeer betekende de release van haar debuutalbum 'Never Have I Ever': een plaat vol ingetogen liedjes maar ook opzwepende nummers waarmee ze haar verhaal deelt en inspireert.

Overmono

Overmono mag gerust Ć©Ć©n van de spannendste elektronische acts van het moment genoemd worden. Debuutalbum 'Good Lies' kwam 12 mei uit en bevat twaalf even euforische als melancholische nummers, beĆÆnvloed door Amerikaanse rapplaten en de Britse cultuur waarin de broers uit Wales opgroeiden.

Ramkot

Ramkot maakt ramrock. Dit trio uit Gent weet een eigen twist te geven aan rocktradities waarbij headbangen en dansen perfect hand in hand gaan.

Sticks

Junte Uiterwijk beter bekend als Sticks brak door met de rapformatie Opgezwolle en is inmiddels een van de grootste namen van de Nederlandse hiphop.

Warhaus

Warhaus is het solo project van Balthazar zanger Maarten Devoldere. Onder de naam Warhaus maakt creƫert hij lichte en dansbare popsongs.

Weval

Weval maakt slow-burning, emotionele en zeer dynamische elektronische muziek met gevoel voor dansbaar drama en epische melodieƫn.

Elias Mazian

Dj, producer en zanger Elias Mazian is een graag geziene gast in het clubcircuit van Amsterdam en ver daarbuiten. Hij staat garant voor warme synthpopnummers over hartenpijn en het her(uit)vinden van liefde.

Roufaida

GeĆÆnspireerd door artiesten als Bjƶrk, Fairuz en NilĆ¼fer Yanya produceert Roufaida ingetogen indie pop met gitaar, guembri, vintage Riffijnse cassette samples en beats in het Engels en Arabisch. Op het podium creĆ«ert ze haar toegankelijke en intrigerende muziek helemaal alleen, om de luisteraar heel dichtbij te laten komen.

Sleaford Mods

Het Britse, minimalistische punk-hopduo Sleaford Mods is een volstrekt unieke verschijning binnen de muziekwereld. De taakverdeling: Andrew Fearn zet de kale, voortjakkerende beats in elkaar waarover Jason Williamson als een moderne Johnny Rotten zijn teksten spuwt over verveling, werkloosheid, drank en drugs.