11 jul. 2023

Live after North Sea Jazz

Een hoop artiesten die afgelopen weekend de diverse podia op het Rotterdamse NN North Sea Jazz Festival sierden, komen later in het jaar terug voor eigen shows. Bekijk hieronder het overzicht.

Ir Sais

Het muzikale multitalent Irgwin Placido Sluis, alias Ir Sais, werd geboren op Bonaire en leerde zichzelf al op jonge leeftijd verschillende instrumenten te spelen.

Fred Hersch

De Amerikaanse jazz-pianist Fred Hersch begon in de jaren zeventig in de bands van Lee Konitz en Art Farmer. Dankzij beroemde leerlingen als Brad Mehldau en Ethan Iverson (The Bad Plus) inspireerde hij een hele generatie pianisten.

Kurt Elling

Kurt Elling behoort tot de grootste jazzvocalisten van onze tijd. Als geen ander zet hij bestaande instrumentale jazz op tekst.

Marcus Miller

De veelzijdige bassist heeft zijn roots in jazz, funk & soul en heeft met alle grootheden het podium gedeeld. Van Miles Davis tot Eric Clapton en van Aretha Franklin tot Carlos Santana.

Bill Frisel

Bill Frisell wordt gerekend tot de absolute gitaartop. Allerlei Amerikaanse stijlen vallen samen in zijn elektrische gitaarspel, van jazz en bluegrass tot rock en weidse filmmuziek.

Jalen Ngonda

Jalen N’Gonda, een betoverende singer-songwriter, slaagt er met zijn hartelijke stem en ontroerende liedjes over prille liefde in om luisteraars moeiteloos te betoveren.

Mark Lettieri

Mark Lettieri is vooral bekend om zijn vindingrijke gitaarwerk voor de Amerikaanse groep Snarky Puppy. Naast soepele funkjazz-begeleiding en scheurende rocksolo’s levert hij ook regelmatig composities en arrangementen.

Latanya Alberto

Latanya Alberto staat bekend om het maken van neo-soulmuziek met invloeden van r&b, jazz en pop. Door het gebruik van betekenisvolle, poëtische teksten en visuele uitingen deelt ze haar artistieke visie met de wereld.

Samora Pinderhughes

Samora Pinderhughes is een Amerikaanse pianist, componist en activist die bekend staat om zijn unieke muzikale stijl en maatschappelijk engagement. Zijn muziek is lastig in een hokje te plaatsen; het klinkt als een mix van indie, soul, jazz en alternatieve r&b.

Cymande

De muziekgroep afkomstig uit de bruisende Brixton-wijk in Londen bracht in de vroege jaren 70 drie albums uit, waarop ze een baanbrekende fusie van funk, soul, reggae, rock, afro, calypso en jazz ten gehore brachten. Ze beschreven hun unieke geluid als "nyah rock", als een eerbetoon aan hun Caribische rasta-achtergrond.

Sampa the great

Sampa the Great is een poëet, singer-songwriter en visual artist die streeft naar een positieve verandering en empowerment. Haar muziek is een unieke samensmelting van abstracte hiphop beats, Afrikaanse invloeden, spirituele neo-soul en r&b. 

Madison McFerrin

Als dochter van veel geprezen zanger Bobby McFerrin werd muziek haar met de paplepel ingegoten, waardoor ze snel haar eigen muzieksmaak ontwikkelde. Inmiddels staat Madison bekend als genre buigende singer-songwriter die een ingetogen maar emotioneel open mix maakt van a capella, elektronische pop, jazz en soul.