30 dec. 2022

De beste show van 2022

Anouk 03 Andreas Terlaak
Jaarlijks organiseert MOJO zo'n 200 optredens in zalen, stadions en parken. Soms lijkt de tijd even stil te staan en valt alles op zijn plek. Welke shows die hebben plaatsgevonden in 2022 zijn onze collega's het meest zijn bijgebleven?

Kendrick Lamar @ Ziggo Dome - Joost, Marketing & Communicatie Manager
"Kendrick Lamar in Ziggo Dome, ik wist niet wat ik moest verwachten van de liveshow na het nieuwe album dat gevuld is met introspectie, maar het was een perfecte mix van dans, theater en de vlijmscherpe raps van Kendrick. Bizar hoe één man zo'n grote zaal naar zijn hand kan zetten."

Parkway Drive @ AFAS Live - Kelly, Communicatiemedewerker
"Parkway Drive in AFAS! Alle bands uit de line-up goed, goede productie en gezelligggg."

Billie Eilish @ Ziggo Dome - Ruben, Directeur
"Geweldige show en ontroerend om te zien hoe het publiek totaal opging in de show."

Pearl Jam @ Ziggo Dome - Otger, Senior Productie Manager
"Pearl Jam in Ziggo Dome op 24 & 25 juli, omdat Eddie Vedder ernstige stemproblemen had was de 1e show gecanceld en met hulp van KNO arts Marco Franken zijn we erin geslaagd de 2e show te redden. Het was heel spannend of het ging lukken en een heel speciaal moment toen Marco vanuit het hotel ons in Ziggo Dome belde en uitriep 'we hebben een show!'."

Ghost @ Rotterdam Ahoy RTM Stage - Jesse, Online Marketing
"Ghost in Rotterdam Ahoy RTM Stage. Mijn eerste 'normale' concert zonder coronabeperkingen."

The War On Drugs @ Ziggo Dome + Bon Iver @ Ziggo Dome - Jeamie, Online Marketing
"The War On Drugs in Ziggo Dome, omdat het mijn eerste échte concert na alle corona beperkingen was en het ook nog eens heel goed was. Bon Iver in Ziggo Dome omdat Justin Vernon gewoon mijn favoriete artiest ooit is. Mijn ticket had ik al ruim 3 jaar en het was het wachten meer dan waard."

Tame Impala @ AFAS Live - Bas, Boeker + Marnix, Boekersassistent

Dave Chappelle en Chris Rock @ Ziggo Dome - Jeps, Senior Promoter
"Dat was kiezen uit 439 shows dit jaar van mijzelf, en alles wat ik daarnaast nog zag. Het is lastig kiezen. Was het Hang Youth op Jera, The Cure in Ziggodome, My Chemical Romance in Ahoy, Turnstile in Patronaat, Machine Gun kelly in AFAS Live? Mijn keuze zou dan toch gaan naar Dave Chappelle + Chris Rock show 1 in Ziggo Dome. Ontdaan van alle special effects, lichtshows, decorstukken en vlammen was dit gewoon comedy in zijn puurste vorm. Die show zat bomvol verrassingsoptredens van Jimmy Carr, Jeff Ross, Ali Wong en Earthquake en de zaal ontplofte telkens als er weer een comedian het podium opkwam. Echt van genoten en heel hard moeten lachen."

Harry Styles @ Ziggo Dome - Esther, Senior Financieel Project Manager
"Iedereen is toch een beetje verliefd op deze man..."

Stromae @ AFAS Live + Lady Gaga @ Gelredome - Jan Chris, Senior Productie Manager
"Er springen 2 shows uit dit jaar voor mij persoonlijk. De eerste was Stromae in Afas Live, onze eerste normale post Covid show, en het lichtpuntje dat onze industrie nog bestond, en dat het publiek ons gemist had. 4 maanden later was daar Gaga, die met veruit de allerslechtste productie ooit op tour was, maar die ondanks dat wij op ons tandvlees liepen, en overal wilden zijn als het maar niet het Gelredome was, totaal onverwacht het hele team inpakte met haar waanzinnige stem en performance, en we het allemaal weer even 90 minuten naar ons zin hadden."

Osees - Puck, Boekersassistent
"Onvermoeibare band met twee hypnotiserend in sync drummers. Honarable mentions: Squid, shame, black midi, Viagra Boys en Black Country, New Road."

Joost Klein @ Melkweg - Rem, Marketing & Communicatie Stagiair
"De Joost Klein show in Melkweg, Amsterdam. Ik keek al heel lang uit naar de show van Joost Klein, omdat ik een hele grote fan ben. De show stelde zeker niet teleur en was ver boven mijn verwachtingen."

Squid @ Down The Rabbit Hole - Gerard, Interim M&C Manager

Machine Gun Kelly @ AFAS Live - Cindy, Boekersassistent
"Machine Gun Kelly in de AFAS was de meest spectaculaire show in de AFAS tot nu toe, hij kwam het podium op via een helikopter zette vervolgens een dikke show neer!"

The Cure + Tool - Marit, Financieel Projectmanager
"Ik kan eigenlijk niet kiezen tussen The Cure en Tool. The Cure omdat ik ze al heel lang live wilde zien, simpele show maar ze zijn zó goed live. Robert klinkt nog steeds zoals in zijn vroegere jaren. Tool was ook een band die al heel lang op mijn verlanglijstje stond, steengoed live, toffe visuals, extra bijzonder omdat Maynard altijd op de achtergrond staat tijdens de show (welke frontman/-vrouw doet dat nou?!)."

Rolling Stones @ Johan Cruijff ArenA - Niels, Senior Projectmanager
"Rolling Stones. Een show cancelen in de ArenA na deuren-open is toch best een big deal. "

Swedish House Mafia @ Ziggo Dome - Larissa, Stagiair Online Marketing & Communicatie

My Chemical Romance @ Rotterdam Ahoy - Jesscia, Communicatie Assistent
"My Chemical Romance in Rotterdam Ahoy! Na meer dan 10 jaar de grote comeback van een van mijn favoriete bands en het was ook nog eens de eerste grotere show die ik helemaal zelf heb opgepakt op het gebied van promo. Alles viel hier op zijn plek voor mij."