23 apr. 2024

Joep Beving met Residentie Orkest naar Amare voor twee shows

JB Banner

Symphonic Junction op 28 & 29 september in Amare, Den Haag

Joep Beving komt voor twee exclusieve shows terug naar Den Haag. Joep Beving, één van de meest beluisterde levende pianisten ter wereld, bundelt zijn krachten met het Residentie Orkest Den Haag en PAARD. De pianist die we kennen van zijn minimalistische en introspectieve composities werkt voor het eerst samen met een heel orkest. Op 28 & 29 september vindt deze bijzondere editie van Symphonic Junction plaats in Amare.

Pianist Joep Beving maakt sinds 2015 grote indruk met zijn minimalistische en introspectieve composities, of naar eigen zeggen ‘’toegankelijke muziek voor complexe emoties’’. Bevings muziek past in de neoklassieke pianostroming waartoe ook Olafur Arnalds en Nils Frahm behoren. Hij weet daar een volstrekt eigen intimiteit aan toe te voegen waardoor hij wordt gezien als een ware sensatie binnen de hedendaagse klassieke muziek.

Het wordt een bijzondere avond. Je gaat onder andere werk horen van zijn Henosis-album en uiteraard ook een mooie doorsnede van alles wat hij de afgelopen jaren gemaakt heeft. Voor de orkestratie wordt Joep bijgestaan door arrangeur Gijs Kramers die ook de muzikale leiding op zich neemt.

Kaarten voor de eerst show zijn uitverkocht. De tweede show (29 september) is nu in de verkoop.

RO X BEVING FB