11 jun. 2024

QUIQUE brengt debuutalbum ‘El Colombolandés’ naar Paradiso

Quique Banner

QUIQUE op 10 oktober in Paradiso

Overal waar hij komt zet Amsterdammer Enrique Ebbink mensen aan het dansen en schud de boel op. Met zijn muziek die zich beweegt tussen latinpop en hiphop ontwikkelde hij een unieke sound met tweetalige tracks in het Spaans en Nederlands. En dat gaat hij nu voor het eerst met zijn eigen grote show op donderdag 10 oktober in Paradiso doen!

QUIQUE groeide op in Amsterdam met een Nederlandse vader en een Colombiaanse moeder, waardoor hij zowel de Nederlandse als de Latijns-Amerikaanse muziekcultuur omarmde. Na het winnen van de talentenwedstrijd Fuego in 2018, verwierf hij bekendheid met zijn hit ‘Bici’ en EP ‘Tú’. Ondanks de uitdagingen tijdens de coronapandemie, maakte hij een sterke comeback met hits zoals ‘Camino’ en ‘¡UP!’.

Eerder trok hij al de aandacht op Paaspop, Bevrijdingsfestivals, Concert at Sea en Lowlands. Met de release van zijn langverwachte debuutalbum ‘El Colombolandés’ uitgebracht - een album waarin hij zijn identiteit volledig tot uiting brengt - is hij helemaal klaar om de Paradio op 10 oktober in te pakken. Tijd om je dansschoenen alvast te poetsen!

Quique Show Kopie (1)