15 feb. 2024

MOJO NL goed vertegenwoordigd in de Volkskrant NL Pop Top-100 Aller Tijden

Headervervolg Eefje

Ter ere van 65 jaar popmuziek stelde de Volkskrant een lijst samen met de 100 beste Nederlandstalige popnummers aller tijden. Met maar liefst 16 noteringen zijn de artiesten van MOJO NL ruim vertegenwoordigd in deze lijst, die een viering vormt van alle Nederlandstalige poptracks sinds de verschijning van Peter Koelewijns’ ‘Kom Van Dat Dak Af’ in 1959.

Hoge notering Eefje de Visser
Het nummer ‘Bitterzoet’ van Eefje de Visser wordt door de jury beloond met een tweede plek in de lijst. Ook haar track ‘Ongeveer’ is opgenomen op plek 40 in de lijst. De Visser is deze zomer te zien op diverse festivals en is in het najaar te zien tijdens een clubtour langs Paradiso, TivoliVredenburg, Amare en De Oosterpoort.
Naast Eefje de Visser zijn ook de MOJO NL-artiesten Spinvis, S10, Froukje en Ronnie Flex terug te vinden in de bovenste 20 nummers van de lijst.

Diversiteit van het Nederlandstalige poplandschap
De lijst van de Volkskrant toont de Nederlandstalige popmuziek in diens volledige breedte. Klassiekers zijn vertegenwoordigd, maar ook meer recente iconische tracks als ‘De Diepte’ (plaats 11) van S10 en ‘Drank & Drugs’ (plaats 17) van Ronnie Flex en Lil’ Kleine kunnen vanzelfsprekend niet ontbreken.

Bekijk in onderstaande lijst alle noteringen van MOJO NL-artiesten met het bijbehorende jurycommentaar.