11 mrt. 2024

Wende en Claude ambassadeurs van de vrijheid 2024

Ambassadeurs

Claude en Wende vliegen op 5 mei 2024 als Ambassadeurs van de Vrijheid door Nederland om op te treden op de Bevrijdingsfestivals.

Samen met de bezoekers staan ze stil bij het belang van vrijheid. Op 5 mei vieren we in het hele land dat we sinds 1945 vrij zijn. De oorlogen die in de wereld en in Europa op dit moment woeden, laten zien dat vrijheid allerminst vanzelfsprekend is. Vrijheid is nooit af; we moeten er dagelijks aan werken om de ander de ruimte te geven en onze democratie te bewaken. Met dit doel voor ogen, bereiden de artiesten zich voor op hun rol als Ambassadeurs van de Vrijheid.

Naast Wende en Claude zijn ook Flemming en Son Mieux ambassadeurs op bevrijdingsdag. Son Mieux gaat in gesprek met een gevluchte Russische artiest, Claude maakt een verhaal over vrijheid, Flemming maakt voorafgaand aan 5 mei een podcast over zijn Surinaamse roots en verdiept Wende zich in de vrijheid van meningsuiting. Op 5 mei touren ze door het land om op de Bevrijdingsfestivals hun boodschap en hun muziek te delen met het publiek.

MET LIEDJES KAN JE MUREN DOORBREKEN, BERGEN VERZETTEN, TROOSTEN, CONFRONTEREN EN INSPIREREN.

Wende

De Bevrijdingsfestivals hebben financieel lastige jaren achter de rug. Dankzij extra steun vanuit Rijksoverheid kunnen alle 14 festivals komend jaar toch doorgaan.

Naast de optredens van de Ambassadeurs van de Vrijheid en meer dan honderd andere artiesten, wordt op de Bevrijdingsfestivals op diverse manieren stilgestaan bij onze vrijheid. Ieder festival heeft een eigen inhoudelijke programmering met per provincie verschillende ontmoetingsprogramma’s. Zo zijn er Vrijheidsmaaltijden waar mensen samen kunnen eten en spreken over vrijheid en Vrijheidscolleges waar dieper op het thema vrijheid wordt ingegaan. Jaarlijks worden de Bevrijdingsfestivals door meer dan een miljoen mensen bezocht.

MIJN VRIJHEID IS DAT WE LEVEN IN EEN LAND WAAR JE NIET HOEFT TE VREZEN VOOR JE VEILIGHEID.

Claude