14 jun. 2023

Arjo Klingens naar MOJO Concerts

Arjo Klingens

Arjo Klingens wordt per 1 september Manager Boekingen NL bij MOJO Concerts. Arjo is al jaren het gezicht van LaLaLa Management en manager van o.a. De Staat, Banji en Remy van Kesteren. Met haar jarenlange ervaring, haar kennis van live muziek en de live sector, haar netwerk en haar enthousiasme is ze de ideale persoon voor deze functie.

Ruben Brouwer directeur van MOJO: “We willen dat bij het zoeken naar een boeker het eerste belletje van een artiest naar MOJO gaat. Mojo heeft nu al een groot roster met circa 120 Nederlandse artiesten met zowel gevestigde namen als aanstormend talent. Daar zijn we heel trots op. Om de volgende stap met de NL afdeling te zetten, heeft Mojo gezocht naar de juiste kandidaat met veel ervaring binnen de Nederlandse live muziek industrie.  Iemand die een duidelijke visie heeft en nadenkt over de langetermijnstrategie. Iemand die proactief beleid ontwikkelt op kansen en mogelijke bedreigingen in de toekomst en wij zijn dan ook enorm verheugd dat Arjo voor MOJO kiest. Wij verwachten nu nog beter de belangen te kunnen behartigen van onze Nederlandse artiesten.”

Arjo Klingens: “Ik ben niet zo van het job hoppen, maar ik heb regelmatig nagedacht over wat een mooie volgende stap zou zijn in mijn carrière. Vanaf het eerste gesprek met MOJO over deze nieuwe functie voelde ik gelijk dat dit op mijn lijf geschreven was. Het is een belangrijke ontwikkeling voor Nederlandse muziek in het algemeen, dat een sterke speler als MOJO hun lokale artiesten een prominentere plek wil geven. MOJO en ik, we go way back. Als muzikant werd ik al door hun NL-afdeling geboekt. Sindsdien heb ik vanuit diverse rollen met dit prachtige bedrijf samengewerkt. Het is zo mooi om te zien hoeveel passie bij deze mensen aanwezig is als het gaat om muziek en artiesten. Het sterke team van NL boekers ken ik goed en daar heb ik altijd heel graag mee gewerkt. Er is ruimte voor ideeën, voor nieuwe wegen zoeken, (mee)groeien, allemaal dingen die ik altijd belangrijk gevonden heb. Met als gemeenschappelijke noemer natuurlijk de liefde voor muziek. Ik ben dan ook heel blij en buitengewoon trots dat Mojo mij hiervoor gevraagd heeft.”

“Natuurlijk moet ik nu ook samenwerkingen gaan beëindigen. Komende maanden wil ik mijn dierbare artiesten helpen om een nieuw ‘managementhuis’ te vinden. Vervolgens ga ik keihard aan de slag om voor Nederlandse artiesten hun mogelijkheden te vergroten en verdiepen. Het gaat al heel goed. Maar volgens mij kan het nóg ietsje beter. Of leuker. Of vetter.”; aldus Arjo Klingens.

Ruben Brouwer: “We zien dat de markt van Nederlandse artiesten binnen de livemuziek nog steeds groeit. We willen ons roster graag uitbreiden, en willen onze meerwaarde voor NL artiesten beter laten zien. Niet alleen met onze festivals, maar ook met onze expertise op het gebied van marketing, productie en ons internationale netwerk en ervaring. Het is daarom belangrijk om een dedicated Manager Boekingen NL te hebben, die sturing geeft aan het team en ook het gezicht naar buiten is. We kennen Arjo goed. Ze weet goed wat er speelt en heeft in haar loopbaan heel veel facetten en invalshoeken van de business gezien, voornamelijk vanuit de artiestenkant. Ze heeft zeer waardevolle bijdragen geleverd aan het bouwen van carrières van artiesten. Ze is echt een boegbeeld, en daarmee een hele logische keuze. We zijn uiteraard heel blij dat Arjo deze rol bij MOJO gaat oppakken.”