12 mrt. 2019

Leon Ramakers wint Buma Gouden Harp

Oud MOJO directeur Leon Ramakers nam tijdens het feestelijke gala een Gouden Harp in
ontvangst voor zijn cruciale rol in de geschiedenis van de muziekindustrie in Nederland.
harp

Gisterenavond werden in Studio 21 de Buma Awards uitgereikt, de belangrijkste prijzen van de Nederlandse muziekindustrie. Oud MOJO directeur Leon Ramakers nam tijdens het feestelijke gala een Gouden Harp in ontvangst voor zijn cruciale rol in de geschiedenis van de muziekindustrie in Nederland. Ook Pinkpop directeur Jan Smeets mocht een Gouden Harp mee naar huis nemen.

Eind jaren zestig begon Leon Ramakers zijn carrière in de muziek. In 50 jaar tijd is Ramakers uitgegroeid tot een van de belangrijkste mannen uit de Nederlandse muziekindustrie. De oud-Mojo directeur heeft een grote rol gespeeld in de manier waarop in Nederland artiesten worden geboekt en concerten en festivals worden georganiseerd. De jury prijst Ramakers onder meer vanwege zijn belangrijke bijdrage aan de professionalisering van de concertindustrie en zijn invloed op de talentontwikkeling van verschillende bands en artiesten.

In een reactie zegt Leon: “We zijn er als MOJO trots op dat we van Nederland de favoriete stop-over hebben gemaakt voor de vele Europese tournees. Dat we festivals op een cultureler en hoger niveau hebben kunnen brengen en we substantieel hebben kunnen bijdragen aan de infrastructuur via onze zalen. En dat we, zelfs wereldwijd, een bijdrage hebben kunnen leveren aan de veiligheid op evenementen.”