31 aug. 2018

De kas van de toekomst op Lowlands Science 2018

Samenwerking tussen onderzoekscentrum imec, Rabobank en Lowlands laat zien wat we eten in 2050
Ve 7607 Webuitsnedevervaagd
Hoe voeden we 10 miljard mensen in 2050? 

Lowlands, de tijdelijke stad én proeftuin met 60.000 bewoners, heeft altijd getracht om de bezoekers een bredere kijk op de wereld om hen heen te geven. Dankzij een speciale samenwerking tussen onderzoekscentrum imec, Rabobank en Lowlands was dit jaaronder de naam Grow Smart de kas van de toekomst te zien. In de kas van de toekomst werd door middel van slimme technologie onze toekomstige voedselproductie getoond. Elk plantje wordt van slimme sensoren voorzien waardoor de condities voor de plant worden geoptimaliseerd en kostbare voedingstoffen niet verloren gaan. De kas was een aanvulling op de bijbehorende Brasserie 2050. In deze succesvolle eetgelegenheid konden de gerechten van toekomst ook daadwerkelijk worden gegeten, zoals steak tartare van watermeloen of zeewierkaviaar.  

Ve 7719 Web (1)

Onder de missie ‘Growing a better world together’ werkt de Rabobank samen met technologische partners zoals imec Nederland en bedrijven in de food en agrarische  sector aan de verduurzaming van voedselproductie en -consumptie. In 2050 moeten er 10 miljard mensen gevoed worden en deze gigantische uitdaging gaan imec en Rabobank aan. 

Lees ook het artikel van de Volkskrant of van MarketingTribune, die ook een stuk schreef over het restaurant van de toekomst.

Het initiatief van de Kas van de Toekomst maakte onderdeel uit van Lowlands Science, dat sinds drie jaar een vast onderdeel is op Lowlands. Hier lees je meer over het hele wetenschapsprogramma op Lowlands. Lees ook het overzichtsartikel dat The New Scientist schreef over Lowlands Science! 

En mis niet het interview met Lowlands directeur Eric van Eerdenburg door MarketingTribune over Brasserie 2050.  Hierin vertelt hij onder meer over festivalmarketing en waarom de combinatie van de Rabobank met een festival logisch is.

Ve 7495 Web Kopie

Ben je geïnspireerd en denk je dat jouw bedrijf, merk of initiatief thuishoort op Lowlands Science? We zetten voor dit onderdeel van Lowlands aparte partnerships op. Neem gerust contact met ons op.

Marcel

Manager Sponsoring

Marcel Surendonk

Marcel is manager sponsoring. Je kunt contact met hem opnemen voor informatie over partnershipmogelijkheden.

Mail Marcel