02 okt. 2017

DTRH en Lowlands winnen Festileaks Awards

DTRH voor 'Bereikbaarheid' en Lowlands voor 'Eten En Drinken'
Lowlands 2018 Mojo 012 2086 Jeroenroest Lq

Het grootste Nederlandse Festival Forum Festileaks vroeg op festivals door heel Europa meer dan 100 festivalgangers naar hun mening over het programma, sfeer, locatie, eten en drinken en de bereikbaarheid. Zo ook op onze festivals Down The Rabbit Hole en Lowlands waarvan de gemiddelde cijfers werden gepresenteerd in een Festivalrapport. 

Down The Rabbit Hole 2017 won een Festival Award in de categorie ‘Bereikbaarheid’. Lowlands 2017 won een Festival Award in de categorie ‘Eten en drinken’. Bedankt voor deze prijzen Festileaks!

Uit de juryrapporten van Festileaks:

Down The Rabbit Hole - Award voor Bereikbaarheid: 8,5

Voor wie met de auto komt, is het aanrijden een verademing: geen file te bekennen en de parkeerplaats ligt tegenover de ingang van het festival! Voor zoveel luxe betaal je wel een bijdrage van 15 euro (in de voorverkoop), maar dat hebben jullie er graag voor over – blijkt uit het mooie rapportcijfer. Ook iedereen die voor het openbaar vervoer kiest, ervaart weinig problemen. Pendelbussen blijven af en aan rijden vanaf het NS-station in Wijchen. En ook deze festivalgangers stappen recht voor de ingang uit. Geen gesleep met bagage dus!

Lowlands - Award voor Eten en Drinken: 8,8

 Overal waar je kijkt op het festivalterrein, zijn eettentjes te vinden. Natuurlijk slaagt Lowlands 2017 voor de inmiddels klassieke Kaasfondue-proef, maar de standaard ligt hier hoger. De ronduit legendarische kroketten- en bitterballenkraam ‘De Bourgondiër’ en de immens populaire ‘Hans Worst’-stand die we al eerder bejubelden op Down The Rabbit Hole, maakten hun rentree in Biddinghuizen. Maar ook de pasteitjes van ‘Hot Mama’, de klassieke pannenkoeken en de Vietnamese Kip Kingfu zijn erg populair onder de festivalgangers. Tonnetje rond weer huiswaarts!