19 jun. 2024

Eurojackpot en MOJO breiden samenwerking uit voor rijkere festivalbeleving

Winner Cam Keyvisual

Eurojackpot en MOJO gaan een samenwerking aan om de festivalbeleving van bezoekers nog rijker te maken. Met deze overeenkomst wordt Eurojackpot official partner van de festivals Pinkpop en Bospop.

Voor Eurojackpot komt de samenwerking met MOJO kort na de lancering van de nieuwe ‘Winner Man’ campagne, waarmee de loterij strategisch gezien een nieuwe weg in slaat. Met deze samenwerking wordt gevolg gegeven aan deze strategie waarin het leven als een winnaar centraal staat, of je de Jackpot nu wint of niet. Eurojackpot wil festivalbezoekers activeren deze mindset te omarmen.

‘Muziek is een bovengemiddeld grote interesse binnen onze doelgroep. MOJO is in Nederland een begrip als het gaat om muziekevenementen, concerten en festivals. Daarnaast beschikken ze over een sterk internationaal netwerk met unieke assets. We zien veel potentie om onze merkambities samen met MOJO te realiseren door gebruik te maken van elkaars bereik en samen ervaringen te creëren die je nergens anders kan krijgen.'

Saskia Baartman, Business Director Eurojackpot

‘Na een succesvolle samenwerking in 2023 zijn we extra blij dat Eurojackpot de samenwerking met Pinkpop heeft verlengd én heeft uitgebreid met Bospop voor 2024. De link tussen de bezoekers van Pinkpop en Bospop met de doelgroep van Eurojackpot is wat ons betreft een schot in de roos.’

Marcel Surendonk, Head of Brand Partnerships MOJO

Eurojackpot is tijdens Pinkpop (21 t/m 23 juni 2024) en Bospop (12 t/m 14 juli) al op verschillende manieren zichtbaar. Zo wordt tijdens Pinkpop de ‘Winner Cam’ gelanceerd. Daarmee brengen MOJO en Eurojackpot de bekende ‘stadion cam’ naar het festival. De ‘Winner Cam’ gaat op zoek naar mensen in het publiek die er uit zien alsof ze alles uit het leven halen: échte winnaars. Daarnaast kunnen festivalgangers in de ‘Winner Club’ tijdens de silent disco hun eigen feestje bouwen met een spetterende ontknoping. Winnaars ontvangen mooie festivalprijzen.

Over Eurojackpot

Eurojackpot wordt gespeeld in negentien Europese landen. Iedere dinsdag- en vrijdagavond is de trekking, met een jackpot die kan oplopen tot 120 miljoen euro.

Eurojackpot is een spel van Nederlandse Loterij. Nederlandse Loterij is de grootste aanbieder van kansspelen in Nederland met tien spelmerken: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten, TOTO Sport, TOTO Casino, Winnitt en TOTO Winkel. In 2023 heeft Nederlandse Loterij 5,7 miljard euro aan prijzengeld uitgekeerd aan haar spelers (inclusief kansspelbelasting). Jaarlijks geeft Nederlandse Loterij vrijwel haar gehele opbrengst aan de Nederlandse sport via NOC*NSF, aan 18 goede doelen op het gebied van gezondheid, beweging en welzijn en aan de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën. In 2023 ging het om een bedrag van 196 miljoen euro.