02 jul. 2018

Veel nieuws te beleven tijdens NN North Sea Jazz

Gratis jazzconcerten, North Sea Late Night talkshow en meer
Nsj2018rotterdamvlaggennnrechtopvervaagd

NN Group organiseert in samenwerking met haar partners voor en tijdens NN North Sea Jazz diverse nieuwe activiteiten met het doel jazzfans een nog interessanter aanbod te bieden. Zo vinden er in het weekend voor het NN North Sea Jazz festival gratis jazzconcerten plaats in het NN DE Café in Rotterdam. Tijdens het festival zijn er unieke jazzfoto’s te bewonderen van de Nederlandse fotograaf Ed van der Elsken en de avonden worden afgesloten met North Sea Late Night, een nieuwe talkshow op het NN North Sea Jazz festival terrein.

Gratis jazzconcerten in het NN DE Café in het weekend voor NN North Sea Jazz

In het Nationale-Nederlanden DE Café in Rotterdam worden in het weekend (6, 7, en 8 juli) voorafgaand aan NN North Sea Jazz drie jazzconcerten gegeven. Deze concerten zijn gratis bij te wonen en zijn onderdeel van het programma van North Sea Round Town. North Sea Round Town is het fringe festival van NN North Sea Jazz dat ruim twee weken lang neerstrijkt in Rotterdam, met een merendeels gratis, en afwisselend programma met jazz, blues, soul, funk, hiphop, pop en improvisatie.

Jazz by Ed van der Elsken

Het Nederlands Fotomuseum presenteert dit jaar op NN North Sea Jazz de tentoonstelling ‘Jazz by Ed van der Elsken’. In deze tentoonstelling zijn de beste jazzfoto’s van de Nederlandse fotograaf Ed van der Elsken te zien. Tussen 1955 en 1961 bezocht Van der Elsken de befaamde nachtelijke jazzconcerten in het Amsterdamse Concertgebouw. Alle grote jazzsterren van dat moment traden er op, zoals Chet Baker, Thelonious Monk, Ella Fitzgerald en Art Blakey. Van der Elsken was er bij en hij fotografeerde deze musici zowel ‘on stage’ als ‘back stage’. Nationale-Nederlanden is collectiepartner van het Nederlands Fotomuseum Rotterdam en mede-initiatiefnemer van deze tentoonstelling.

Nsj2018rotterdamvlaggennnrechtopvervaagd
North Sea Late Night – de dagelijkse late night talkshow


Tijdens het NN North Sea Jazz Festival vindt elke avond North Sea Late Night plaats op het NN Hudson Terrace. Bezoekers van het festival zijn van harte welkom om de dag hier af te sluiten en te luisteren naar inspirerende live gesprekken. De presentatie van de show is in handen van Mike Boddé, pianist en voormalig cabaretier, en Angelique Houtveen, radio-dj bij 3FM. Iedere avond verwelkomen zij een bekende gast, die het festival die dag heeft bezocht. Verder schuiven diverse Nederlandse en internationale artiesten aan om over uiteenlopende onderwerpen te praten. In de rubriek ‘Artiest & het Instrument’ wordt ingegaan op de bijzondere band die muzikanten hebben met hun instrument. Bezoekers kunnen hun muziekkennis testen tijdens de muzikale quiz en tot slot wordt er vooruitgekeken naar het programma van de dag erna. De show vangt aan rond 23:00 uur,  en duurt ongeveer 45 minuten. Het NN Hudson Terrace is open voor alle bezoekers van het festival.

Remco Barbier, Head of Branding van NN Group: ‘We willen muziekliefhebbers iets bijzonders laten ervaren rondom het North Sea Jazz festival. De North Sea Late Night talkshow is een mooie manier om de dag op het festival af te sluiten. Mike en Angelique kijken samen met artiesten, bekende Nederlanders en andere jazzfans op de dag terug, in de ontspannen sfeer van het festival. En met zoveel muzikaal talent aan tafel zullen het ongetwijfeld bijzondere gesprekken worden. Deze talkshow sluit ook goed aan bij onze merkbelofte ‘You matter’, waarmee we willen uitdragen dat wat belangrijk is voor onze klanten, belangrijk is voor NN.’

Partnership North Sea Jazz en NN Group


North Sea Jazz en NN Group zijn een driejarig partnership gestart. Vanaf deze editie is NN titelsponsor van het festival, dat vanaf nu NN North Sea Jazz Festival heet. Dit jaar wordt het festival gehouden in het weekend van 13, 14 en 15 juli in Rotterdam Ahoy. Voor meer informatie ga je naar de website van het NN North Sea Jazz festival.

Overige partnerships NN Group

NN Group is een sponsor van verschillende activiteiten en evenementen die dicht staan bij wat mensen belangrijk vinden, en waar een partnership van toegevoegde waarde kan zijn. Deze sponsoractiviteiten richten zich op muziek, hardlopen en kunst.

Website NN North Sea Jazz Festival