28 nov. 2019

Voedingsadvies Op Basis Van Toiletbezoek

Bronzen SponsorRing voor Smart Toilet van Rabobank
Lowlands 2019 Nr079 Jeroenroest Hquitsnedevervaagd
Onze partner Rabobank won tijdens de uitreiking van de SponsorRing 2019 op maandag 25 november in Amsterdam BRONS voor het Smart Toilet op Lowlands.

Deze slimme wc’s meten op basis van je boodschap een aantal gezondheidsaspecten en geven je een suggestie voor een gerecht, dat je tijdens Lowlands kon proeven in de Brasserie 2050, het restaurant van de toekomst.

Lowlands 2019 Nr060 Jeroenroest Hq

De SponsorRing is de jaarlijkse prijs voor de beste sponsorcases in Nederland en werd dit jaar voor de twintigste keer georganiseerd. Er waren 47 inzendingen waarvan 17 kwalitatief hoogstaande sponsorcases werden genomineerd. Lees juryrapporten en meer in de SponsorRing Special van Sponsorreport.

Lees het juryrapport

De eerste versie van het toilet die op Lowlands 2019 werd gepresenteerd is tot stand gekomen in een samenwerking tussen Rabobank, The Food Line-up, MOJO en imec Nederland. Rabobank kondigde op 14 augustus 2019 de innovatieve Smart Toilet aan:

Voedingsadvies voor gerechten Rabobanks Brasserie 2050 op basis van toiletbezoek

Op het Lowlandsfestival van 16 tot 18 augustus krijgen bezoekers een primeur: zij kunnen gebruik maken van Smart Toilets in Rabobanks restaurant ‘Brasserie 2050’. Deze slimme wc’s geven je boodschap betekenis: terwijl jij je behoefte doet, meten ze een aantal gezondheidsaspecten. Op basis daarvan krijg je een suggestie voor een gerecht dat past bij een gebalanceerde voedingsbehoefte. Het menu is toekomstbestendig en IPCC-proof.

Het toilet is een plek waar iedereen dagelijks gebruik van maakt. Onder de noemer slimme toiletten worden snufjes zoals föhns, muziek en warme sproeiers ingezet om toiletbezoek comfortabeler te maken. De echte slimme toiletten van de toekomst gaan jou helpen om inzicht in je gezondheid te krijgen. Dankzij imec Nederland is deze technologie voorhanden. Bezoekers van Lowlands krijgen als eerste de kans om de smart toilets te testen bij Rabobanks eetcafé ‘Brasserie 2050’ op het festival.

Werking smart toilet

Een bezoek aan imec’s smart toilet geeft meer informatie over je gezondheid dan je misschien denkt. Urine, hartslag- en bloeddrukveranderingen bieden inzicht in jouw voedingsgewoontes. Ga je op de wc zitten en meet de sensor in de bril een hoge hartslag? Wellicht kunnen meer vezels en vocht helpen. De ionensensor meet geleiding van je urine en geeft aan dat je wellicht meer vocht binnen moet krijgen. Kortom: ga eens wat vaker naar het (smart) toilet.

Op Lowlands heb je de kans om een stukje van deze toekomst te beleven. Terwijl je geniet van je ‘rustmomentje’ is het toilet druk voor jou aan het werk. Uit jouw toiletbezoek volgt een Lowlands voedingsadvies dat gekoppeld is aan het menu van de toekomst in de naastgelegen ‘Brasserie 2050’. Zo weet je precies wat je kunt bestellen om een gezonde keuze te maken.

Heb je op basis van de metingen meer vezels nodig? Denk dan eens aan het zaadbrood en laat wellicht het toetje staan.

Meer vocht nodig? Dan is de plasticsoep wellicht iets voor jou, maar dan beter geen wijntje bij het eten. Wil je weten wat jouw Lowlands voedingsadvies is? Breng een bezoek aan het Smart Toilet.

Verlaging impact op milieu

De thematiek rond het wereldvoedselvraagstuk is dikwijls gefocust op de monden die we in de toekomst moeten voeden als de wereldbevolking groeit, en hoe we daarvoor meer kunnen produceren. Ook vindt in delen van de wereld voedselverspilling plaats. Tegelijkertijd is de vraag of je ook daadwerkelijk eet wat je nodig hebt. Bij Rabobank zijn we gespitst op innovaties die bijdragen aan het oplossen van het wereldvoedselvraagstuk, op alle fronten, groot en klein. Dankzij gepersonaliseerde voedingssuggesties die de Smart Toilets opleveren kunnen we in de toekomst gerichter kijken welke voeding we daadwerkelijk nodig hebben en wellicht, als een verlengstuk van het huidige project, de negatieve impact op het milieu door voedselverspilling verminderen. Geen betere plek om dat te introduceren dan bij onze Brasserie 2050, waar het voedsel van de toekomst wordt geserveerd.

Imec Nederland

De Smart Toilets worden ontwikkeld door imec Nederland, een dochter van imec, ‘s werelds toonaangevende onderzoeks- en innovatiehub op het vlak van nano-elektronica en digitale technologie. Imec Nederland is gevestigd in Eindhoven, Wageningen en Nijmegen. De eerste versie van het toilet die op Lowlands 2019 wordt gepresenteerd is tot stand gekomen in een samenwerking tussen Rabobank, The Food Line-up, MOJO en imec Nederland.

Bron: Rabobank