28 jun. 2018

Terugblik Down The Rabbit Hole 2018

Welke partners ben je tegengekomen en wat deden ze?
180629 Downtherabbithole Dtrh Mojo 0810 Jeroenroest Lquitsnede

Het weekend van 29 juni tot en met 1 juli gingen 35.000 duizend bezoekers naar de Groene Heuvels in Beuningen voor Down The Rabbit Hole. Het festival won vorig jaar de prijs van het beste midsize festival tijdens de European Festival Awards. Dit jaar vierden we de vijfde, uitverkochte editie. Het festival is uitgegroeid van 25.000 bezoekers vorig jaar naar 35.000 bezoekers nu, waarvan iedereen op de camping en glamping overnacht aangezien er alleen driedagen kaarten beschikbaar zijn.

Het festival en de camping zijn gebouwd rondom een ​​meertje waar mensen volop konden zwemmen en zonnebaden. Het festival heeft drie grote podia voor de muziekprogrammering met acts als Queens of the Stone Age, Nick Cave, Anderson Paak, David Byrne, Fink, John Hopkins, Odesza en nog veel meer. In andere gebieden zijn DJ's, er is yoga, een speakerscorner, een surfhut en kunstinstallaties. Down The Rabbit Hole staat ook bekend om zijn food-line-up met een brede selectie van heerlijk eten voor de omnivoor, vegetariërs en veganisten.

Sponsors die erbij waren dit jaar zijn Heineken, Brand, Desperados, Dewar's, Hendrick's Gin, Mascotte, Apple Bandit en Fuze Tea. 

Lees en bekijk hieronder hoe creatief en vernieuwend partnerships kunnen zijn!

180629 Downtherabbithole Dtrh Mojo 1588 Jeroenroest Lq

Heineken

Down The Rabbit Hole is onder andere beroemd om zijn verborgen feestjes en verrassingsvoorstellingen. De“unexpected bar”van Heineken past perfect in dit idee. De bar van Heineken bestaat uit twee grote zeecontainers die volledig ondergronds zijn. Het enige wat bezoekers zien is een kleine hut van een boswachter met een Heineken-lichtbak  erop. De trap in de hut leidt naar een ouderwetse pub in Amsterdamse stijl. On-site deelt een klein team sleutels uit waarmee je de uitsmijter kunt passeren…..

180629 Downtherabbithole Dtrh Mojo 0971 Jeroenroest Lq

Brand Bijzondere Bierenbar

De Brand Bijzondere Bierenbar is terug op het festival met een groot gebied waar festivalbezoekers achterover kunnen leunen en genieten van een selectie van meer dan 10 verschillende ambachtelijke bieren, perfect geserveerd natuurlijk.

180629 Downtherabbithole Dtrh Mojo 1801 Jeroenroest Lq

Desperado's (Wilde Haren x Desperados)

Al sinds de eerste editie organiseert Desperados een feest met het lokale hiphoplabel 'Noah's Ark'. Het feest wordt gehouden in een nieuw gebied op het festival 'Avantgarden', een gebied met een capaciteit van 2000 bezoekers, dat volledig bestaat uit op maat gemaakte opblaasbare bogen, tenten, een bar en podium. Dit jaar is feestje groter dan ooit. Het festival maakt ook deel uit van een nationale buitencampagne van Desperados, waarbij mensen de fles kunnen scannen en kaartjes voor het festival konden winnen.

180629 Downtherabbithole Dtrh Mojo 0131 Jeroenroest Lq

Dewar's - Scotch Egg Club

Nieuw bij Down The Rabbit Hole is een samenwerking met Dewar's, een Scotch-whisky van Bacardi. Ze passen perfect in dit gebied met 1920's stijl dat is ontwikkeld door de creatieven van Mojo. De Scotch Egg Club combineert de twee grote liefdes van whiskybaron Tommy Dewar: Scotch en kippen. In deze grimey full-serve whiskybar in de Spiegeltent in het hart van het festivalterrein schenken volledig in thema gestylde bartenders de double-aged, en dus supersmoothe blends van Dewar’s – voor kenners een begrip, voor nieuwsgierige genieters een ontdekking die je kijk op whisky al na één weldadige slok voorgoed verandert. Het gebied heeft workshops, chickenrace-weddenschappen, een whiskyproeverij, Scotch eggs, DJ's en natuurlijk de beste whiskycocktails, geserveerd in echt glas.

180629 Downtherabbithole Dtrh Mojo 0568 Jeroenroest Lq

Hendrick's Gin - Curious Cucumber Cocktail Forest

Hendrick’s Gin heeft een prachtig ingericht en ontspannen gebied op het festival waar je de wereld van komkommers en de meest ongewone super premium gin betreedt. Ze serveren de beste op gin gebaseerde cocktails in echt glas, geserveerd door bekroonde barmannen.

180629 Downtherabbithole Dtrh Mojo 0237 Jeroenroest Lq

Mascotte

Mascotte, de nummer 1 in vloeipapier, heeft haar houten activatie en relaxte hangmatten op het strand, waar reggae en ambient DJ’s de ruimte vullen met hun ontspannen muziek en waar gratis vloei beschikbaar is voor iedereen die geïnteresseerd is. De perfecte hang-out tijdens het festival.

180629 Downtherabbithole Dtrh Mojo 0110 Jeroenroest Lq

Apple Bandit Cider Bar

De cidercategorie is booming in Nederland en Heineken is hier in 2016 op ingesprongen. Ze activeren deze categorie nu op festivals, met hun grootste merk: Apple Bandit. In het gebied is nog een selectie van de cidermerken van Heineken beschikbaar, zoals Blind Pig, Stassen en Bulmer's. Apple Bandit heeft zijn eigen gebied in het hart van het festival waar festivalbezoekers alle ciders kunnen uitproberen. Mannen kunnen ook gratis hun haar laten knippen door de beroemde Nederlandse kapper 'Schorem'.

180629 Downtherabbithole Dtrh Mojo 1140 Jeroenroest Lq

Fuze Tea

IJsthee is ‘hot’! Coca-Cola introduceerde Fuze Tea in Nederland in 2018 en ze gebruiken verschillende festivals om dit nieuwe merk aan het publiek te introduceren. Hun Fuze Tea Treehouse biedt een chill-ruimte voor fans met de beste service, een geweldig uitzicht over het festivalterrein en gratis massages. Aan de festivalbars serveren ze een sprankelende en niet-sprankelende versie van dit nieuwe merk.

Meer weten over Down The Rabbit Hole? Ga naar de site. 

Website Down The Rabbit Hole