NN North Sea Jazz Festival 2018

Een terugblik op de partnersamenwerkingen in beeld!

arrow down

20.07.2018

De 43e editie van het NN North Sea Jazz Festival zat weer boordevol geweldige jazz-, funk- en soulmuziek en optredens van wereldartiesten zoals Chaka Khan, Gregory Porter, N.E.R.D, Leon Bridges, Seleh Sue, Emeli Sandé en vele anderen. We blikken terug met beeld, want er zijn weer prachtige plaatjes geschoten van de activaties van een aantal van onze partners NN Group, Heineken, Port of Rotterdam en Future Groep. Wil je er volgend jaar ook bij zijn en onderdeel uitmaken van het festival? Dan kan. We kijken graag samen naar de mogelijkheden! 

NN Group

NN Group was dit jaar voor het eerst partner van het festival in de rol van naamgevend partner. NN ontwikkelde speciaal voor het festival een dagelijkse talkshow: de North Sea Late Night. Elke avond presenteerde Mike Boddé samen met Angelique Houtveen een show met verschillende muzikale gasten op het nieuwe NN Hudson Terrace. Er waren bijzondere gesprekken met artiesten over de band met hun instrument, odes aan jazzlegendes, interviews over hun optreden maar ook verhalen over de geschiedenis van jazz aan de hand van de speciale fototentoonstelling van jazzfoto’s van Ed van der Elsken in samenwerking met Nationale Nederlanden en het Nederlands Fotomuseum. Te gast waren onder andere Giovanca, Benjamin Herman, Art Rooijakkers, bassist Stanley Clarke en saxofoniste Kika Sprangers.

NSJ18Sfeer1 NSJ18Sfeer15 NSJ18Sfeer12

Heineken

Het dakterras was als vanouds weer de stomende, zonnige plek waar dj’s funky jazztunes draaien en ijskoude flesjes Heineken te krijgen waren. Op veler verzoek was ook Brand weer aanwezig op het festival. Ditmaal in de Beer & Cider Market op het nieuwe Hudson Square. Ideaal om even bij te komen en te genieten van een goed glas Brand of cider.

NSJ18Sfeer10

Port of Rotterdam

De entree van het festival was dit jaar groter dan ooit. En op het voorplein van Ahoy begon het feestje al dankzij de muziekprogrammering in het containerpodium van het Havenbedrijf. Omdat het festivalterrein ieder jaar toch weer een beetje anders is blijft het meetingpoint van het Havenbedrijf altijd een fijne vaste plek om elkaar weer terug vinden.  Bekijk ook de video over de samenwerking tussen Port of Rotterdam en North Sea Jazz.

NSJ18Sfeer13 NSJ18Sfeer14

Future Groep

In het hartje van het festival bevinden zich twee binnentuinen waarvan een speciaal is ingericht voor de honderden gasten van Future Groep. Een zeer exclusieve plek die enkel toegankelijk is voor de relaties van Future Groep.

NSJ18Sfeer8