03 mei 2018

Vooruitblik op het festivalseizoen

Onze festivals op een rijtje
Artist Guitar Guitarist 89909
Als de zon eenmaal begint te schijnen, groeit het verlangen naar het nieuwe festivalseizoen! Dat festivals populair zijn is bekend. De grote vraag naar ervaringen in plaats van de consumptie van goederen heeft het aantal festivals de afgelopen jaren doen toenemen naar meer dan 800.

 Muziekfestivals zijn het meest populair; hier komen jaarlijks in totaal 14,4 miljoen bezoekers op af.  MOJO presenteert dit jaar weer een aantal rotsen in de festivalbranding. Festivals die al decennialang succesvol zijn en hun stempel hebben gedrukt op het gevarieerde festivallandschap dat Nederland rijk is, zoals Lowlands. Maar er zitten ook festivals bij die kleinschalig zijn begonnen maar de laatste jaren explosief zijn gegroeid, zoals het hip hop festival WOO HAH!

Wat kun je allemaal verwachten en waar kun je naar uitkijken? We zetten het voor je op een rijtje. 

2R5a8622 Lowres Pinkpop17 Mojo Jeroenroest Kopie

Pinkpop

Nog maar 43 dagen te gaan! Het festivalseizoen opent traditiegetrouw met Pinkpop het weekend van 15, 16 en 17 juni in Megaland, Landgraaf. Hoe kun je de zomer beter beginnen dan met Pearl Jam op de mainstage op vrijdag, Foo Fighters op zaterdag en Bruno Mars als hoofdact op zondag. Daarnaast natuurlijk veel meer muziek en gezelligheid voor jong en oud. Wandel alvast door de site om je op te warmen!

Website Pinkpop
Dtrh17 2R5a1507 Jeroenroest Lq Kopie

Down The Rabbit Hole

Down the Rabbit Hole van 29 juni tot en met 1 juli is een pareltje onder de festivals. De Groene Heuvels in Beuningen staan deze zomer in het teken van vier dagen kamperen aan het water, struinen over veldjes, het meer in duiken en door het bos dwalen. Erop los leven terwijl je onverwacht bands ontdekt, en geheime feestjes bijwoont. Een minivakantie met muziek dus. 

Website Down The Rabbit Hole
2R5a6071 Wae Jeroenroest Kopie

We Are Electric

De We Are Electric Weekender betekent van 6 tot en met 8 juli drie dagen lang livemuziek met een electric soul op Landgoed Velder in Boxtel. Ja, een nieuwe plek dit jaar, omdat We Are Electric uit zijn voegen begon te groeien. Wat We Are Electric zo bijzonder maakt? De samensmelting van gevestigde namen en de allernieuwste acts, van drum ’n bass, electro en trap naar house en techno. Dus kijk alvast uit naar Martin Garrix, The Prodigy, Justice, Oliver Heldens en Paul Kalkbrenner. En vele anderen natuurlijk!

Website We Are Electric

Bospop

Op 14 en 15 juli is het tijd voor het gezelligste festival van Nederland dat dit jaar voor de 38e keer plaatsvindt: Bospop. Op het evenemententerrein Weert Noord kun je ruim 20 bands zien spelen, is er een camping met 24-uurstent en een sfeervolle festivalmarkt. Het festival begon in 1980 als een kleinschalig festival met alleen nog regionale amateurbands en een doe-het-zelf podium. Het is uitgegroeid tot een muziekspektakel met bands van internationale allure. Kom dit jaar kijken en luisteren naar onder andere John Hiatt, Simple Minds, Novastar en Zucchero.

Website Bospop
Woohah17 2R5a4241 Jeroenroest Lq Kopie

WOO HAH!

Op 13, 14 en 15 juli kun je naar WOO HAH! op het evenemententerrein Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Wat begon als een kleinschalig festival in 2014, is nu uitgegroeid tot hét belangrijkste 3-daagse hip hop festival in de Benelux met 30.000 bezoekers per dag. Hip hop groeit hard en WOO HAH! groeit mee!“A cutting edge hiphopfestival that programmes the newest hiphop talents and the biggest international hiphop legends,” zo zeggen we het in het Engels. De verkoop gaat erg goed; kaarten in combinatie met camping en zaterdagkaarten zijn al uitverkocht.

Website Woo Hah!
Nsj17 8650 Jeroenroest Lq Kopie

NN North Sea Jazz Festival

Hetzelfde weekend, dus op 13, 14 en 15 juli vindt ook het NN North Sea Jazz Festival plaats in Ahoy Rotterdam. Naast die stevige basis van jazz komen veel genres voorbij, zoals blues, soul, funk, hiphop, world, pop en nog veel meer. De nieuwe naamgevende sponsor NN is dit jaar voor het eerst betrokken bij hét grote internationaal gerenommeerde jazzfestival van Nederland.

Website NN North Sea Jazz Festival
Ll17 1381 Jeroenroest Lq Kopie (1)

Lowlands

En dan, over 105 dagen, begint het laatste festival in ons rijtje, Lowlands. Als klap op de vuurpijl wordt er een stad-voor-drie-dagen uit de grond gestampt, met campings en een gllamcamp, winkels, restaurants en bergen inspiratie op het gebied van muziek, politiek, literatuur, dans, theater en film om er weer een jaar tegenaan te kunnen. Duizenden mensen keren jaarlijks terug naar Biddinghuizen. Bevestigde namen en meer informatie kun je vinden op de website.

Website Lowlands