Ziggo Dome informatie

Ziggodome

Wij adviseren je om met het openbaar vervoer te reizen. Indien je toch met de auto reist, vertrek dan ruim op tijd en probeer zo de drukte te vermijden. Hieronder hebben wij de vervoersinformatie voor je op een rijtje gezet.

Met het openbaar vervoer

In de buurt van de Ziggo Dome liggen twee treinstations: Amsterdam Bijlmer ArenA en Duivendrecht. Beide stations liggen op loopafstand. Zowel intercity's als sprinters met verbindingen vanaf onder meer Schiphol, Utrecht Centraal, Ede-Wageningen, Arnhem, Nijmegen, Eindhoven, Gouda en Rotterdam stoppen op deze stations. Kom je vanuit de richting Schiphol, Almere en Amersfoort, neem dan de trein naar station Duivendrecht. Reis je vanuit de richting Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal, neem dan de trein naar station Amsterdam Bijlmer ArenA.

Met de stads- en streekbus kun je de Ziggo Dome ook bereiken. Tussen Haarlem station en Amsterdam Bijlmer Arena rijdt R-net, ook 's nachts! Wil je liever met de metro? Dan stap je uit bij metrostation Strandvliet of Bijlmer ArenA, allebei de stations bevinden zich op loopafstand van de Ziggo Dome. Jouw route kun je plannen met de 9292 OV planner.

9292.nl

Met de auto

Kom je met de auto naar de Ziggo Dome? Vanaf de snelweg ben je er zo en de omgeving biedt een ruim aanbod parkeerplaatsen. Ook kun je slim gebruik maken van het P+R netwerk in Amsterdam. Ziggo Dome ligt in het hart van Amsterdam Zuidoost, omringd door de snelwegen A1, A2, A9 en A10. Vanuit alle richtingen zoek je de A2 op om in Amsterdam Zuidoost uit te komen. Volg vervolgens "ArenAPoort" en de aanwijzingen op de verkeersborden.  Kijk voor alle vervoersinformatie op vanAnaarBeter.nl

Parkeren
Parkeren kun je op een van de openbare parkeerlocaties rondom Ziggo Dome. Bij de servicebalies op de begane grond van de Ziggo Dome kun je uitrijkaarten kopen. Zij hebben uitrijkaarten voor de volgende parkeergarages/plaatsen: P2, P4, P5, P6, P10 en P18. De Ziggo Dome verkoopt dus geen uitrijkaarten voor P1, P3 en P Dome. Ook op de parkeerplaatsen P2, P3, P4, P5 en P6 zelf kan je bij de parkeerautomaten vanaf vier uur voor aanvang van het concert en tot twee uur na het concert een uitrijkaart voor het evenemententarief van €15,00 kopen. Bij P1 kan je een uitrijkaart voor het evenemententarief van €25,00 kopen. Druk wel de aparte evenementknop in op de automaat, pas dan betaal je het evenemententarief.

Een andere parkeertip is het P+R netwerk: makkelijk en goedkoop parkeren aan de rand van de stad, en verder reizen met het openbaar vervoer. We verzoeken je vriendelijk niet in de woonwijken in Amsterdam Zuidoost te parkeren.

Bezoekers die slecht ter been zijn en per auto naar het concert komen, raden wij af om op P2 te parkeren. Tussen deze parkeergelegenheid en Ziggo Dome bevindt zich namelijk een voetgangersbrug. Overigens is P2 niet altijd open, dit parkeerterrein gaat zo'n 4 uur voor opening deuren van de Ziggo Dome open.

VanAnaarBeter.nl

Wegbrengen en ophalen

Word je gebracht en/of gehaald? Maak dan gebruik van een short stay in parkeergarage P1 onder de Johan Cruijff ArenA. Hier kun je veilig, snel en gemakkelijk iemand wegbrengen of ophalen. Adres t.b.v. een navigatiesysteem is: Burgemeester Stramanweg 130, 1101 EP, Amsterdam. In parkeergarage P1 ArenA zijn ruim 2.000 parkeerplaatsen en kun je de auto op level 0 in sectie A27 parkeren. Hier bevindt zich tevens een uitgang recht tegenover de Ziggo Dome.

In het hele ArenA-gebied geldt een stopverbod welke zal worden gehandhaafd. Volg ten alle tijden de borden en aanwijzingen van verkeersregelaars en politie. Na afloop van het concert is het donker buiten, wat een ander beeld geeft dan voorafgaand aan het concert. Spreek daarom goed af met degene die je komt ophalen bij welk punt je wordt opgewacht. Denk dan bijvoorbeeld aan herkenbare punten buiten voor de Ziggo Dome.

De actuele parkeertarieven van P1 ArenA zijn hier te vinden.

LET OP: tijdens evenementen in de Johan Cruijff ArenA is het niet mogelijk om van P1 ArenA gebruik te maken. Volg de borden en aanwijzingen van verkeersregelaars naar de aangewezen Kiss & Ride locatie.

Actuele parkeertarieven

Toegankelijkheid

Iedereen is welkom in de Ziggo Dome. Naast de speciale voorzieningen staan bij elk evenement onze beveiligings- en servicemedewerkers klaar om bezoekers te assisteren, informatie te geven of naar hun stoel te brengen.

Ziggo Dome adviseert rolstoelgebruikers om zoveel mogelijk gebruik te maken van de voorzieningen op de begane grond. Hieronder staat een overzicht van de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van de Ziggo Dome voor bezoekers met een lichamelijke beperking.

Parkeren

Gemeente Amsterdam heeft een aantal garages die geschikt zijn voor mindervaliden parkeren. Ziggo Dome adviseert minder-validen gebruik te maken van parkeergarage P1-Transferium onder de Johan Cruijff ArenA direct tegenover de Ziggo Dome:

 • Het is de dichtstbijzijnde parkeergarage. Via de hoofdingang of -uitgang, kom je na oversteken van de straat direct uit bij de Ziggo Dome.
 • De doorrijhoogte voor auto's is 2,5m.
 • Hier zijn de meeste invalidenparkeerplaatsen. Om hier gebruik van te kunnen maken moet je overigens wel in het bezit zijn van een Europese invalidenkaart, hier wordt op gecontroleerd.
 • Het tarief is 25 euro per voertuig tijdens evenementen.

Bovenstaande geldt ook als er evenementen plaatsvinden in de Johan Cruijff ArenA.

Garages die ook geschikt zijn voor mindervaliden parkeren zijn:  

 • P3, P4 en P5 (max. doorrijhoogte 1,90)
 • P-Dome Tickets kun je kopen via onlineticket.nl (max. doorrij hoogte 2,10)

Wij raden je af om gebruik te maken van P2, omdat je hier via trap/ loopbrug naar de Ziggo Dome wordt geleid.  

Wil je afgezet worden door een mindervaliden vervoersdienst of heb je een auto die hoger is dan 2,5m? Dan kun je tot uiterlijk één werkdag voorafgaand aan het evenement contact opnemen met onze receptie via [email protected].

Voorzieningen

Bij de meeste evenementen heeft de evenementorganisator een aparte deur beschikbaar gesteld bij de hoofdingang voor bezoekers in een rolstoel. Voorkom onnodig wachten in de rij en check boven de deuren van de hoofdingang of er een speciale ingang is voor rolstoelgebruikers.

 • Alle belangrijke bestemmingen in het gebouw t.b.v minder validen zijn aangegeven met grote borden in contrasterende kleuren.
 • Op de begane grond zijn twee aangepaste toiletten, voorzien van deuren met automatische deuropeners.
 • Ook zijn er kluisjes op rolstoelhoogte speciaal gereserveerd voor rolstoelgebruikers. Deze kluisjes bevinden zich naast de aangepaste toiletten.
 • Afhankelijk van het evenement wordt er in de zaal een speciaal podium voor bezoekers in een rolstoel en hun begeleiders geplaatst. 
 • Op de begane grond is een speciale servicebalie op rolstoelhoogte waar je o.a. Ziggo Dome Wallets, uitrijkaarten en oordoppen kunt kopen.
 • Hulphonden, assistentie- en geleidehonden: De KNGF geeft het advies om persoonlijke begeleiding (i.p.v. begeleiding door een hond) mee te nemen naar festivals en concerten. Kortom een concert is geen geschikte plek voor een hond en kan mogelijk schade aan de gezondheid van de hond berokkenen. Mocht je toch met een assistentie- of geleidehond willen komen, neem dan contact met Ziggo Dome op via [email protected].
 • De Ziggo Dome heeft niet de beschikking over eigen rolstoelen.
Klik hier voor de meest recente informatie rondom de toegankelijkheid van Ziggo Dome

Een hapje eten

BAUT Backstage

Breng je een bezoek aan Ziggo Dome en wil je vooraf dineren in een setting die je meeneemt "achter de schermen"? Dan ben je bij BAUT Backstage aan het juiste adres. Gelegen direct boven de ingang van de Ziggo Dome mét uitzicht op de rij, is BAUT Backstage het perfecte startpunt van jouw avond uit. Per evenement stelt BAUT een thematisch menu samen geheel in stijl van de artiest of show.

Meer info en reserveren
March08,2024 Bautbackstage Ninaslagmolen 81
March08,2024 Bautbackstage Ninaslagmolen 41
March08,2024 Bautbackstage Ninaslagmolen 112
March08,2024 Bautbackstage Ninaslagmolen 58
March08,2024 Bautbackstage Ninaslagmolen 106
March08,2024 Bautbackstage Ninaslagmolen 83
March08,2024 Bautbackstage Ninaslagmolen 79

La Place

In Ziggo Dome kun je een hapje eten bij een van de veertien 'food outlets' van La Place. La Place vind je op iedere verdieping in de Ziggo Dome, daar kun je rekenen op heerlijke gerechten, iedere dag vers bereid met alleen natuurlijke ingrediënten. Dat proef je!

Meer info

Test

Hoi