Boekingen

De boekers en assistenten op de afdeling Boekingen houden zich bezig met het boeken en promoten van acts in grote concertzalen, op festivals en in de clubs en muziekcentra.
Boekingen

Een groot deel van het boeken komt neer op het onderhandelen met de agent over de hoogte van de ticketprijs, de bandgage en het verwachte aantal bezoekers.

Na overeenstemming over de financiële voorwaarden, aantal shows en de lokatie(s) concentreren de werkzaamheden zich op de pre-productie van de show, het evenement of festival. Bij grote concerten wordt het leeuwendeel hiervan uitbesteed aan de diverse afdelingen binnen het bedrijf, zoals Marketing & Communicatie, Financieel Projectmanagement en Productie.

Bij shows in bijvoorbeeld Paradiso, TivoliVredenburg of 013 is de afdeling Boekingen verantwoordelijk voor het in brede zin assisteren, adviseren en ondersteunen van de clubs bij praktische zaken als tourproductie, promotie, artist tax en uitbetaling, transport, vluchten en hotels t.b.v. de acts.

Meer weten over de werkzaamheden van een boeker bij MOJO? In aflevering 3 van de MOJO podcast serie praat Michiel Veenstra met boekers Kim Bloem en Maarten van Vugt. Een gesprek over deals maken, ticketprijzen en pleasers.

Je kunt de podcast ook beluisteren via SpotifyiTunesSoundcloud of ons YouTube kanaal.

Onze boekers stellen zich graag aan je voor