Het leven na een festival

Chagrijnig. Een leeg gevoel. Nergens zin in hebben. Herken je dit afterfestivalgevoel? Ook bij ons steekt deze de kop op als het festivalseizoen op zijn einde loopt. Niet meer uit je tentje kruipen en ontbijten met duizenden gezellige festivalgangers. Niet meer lekker een biertje drinken om 11.00 uur, gewoon omdat het kan. Niet meer overal live muziek om te ontdekken. Niet meer 24 uur per dag feest. Hoe kom je die welbekende festivalkater te boven? Wij zetten een aantal tips op een rij.

arrow down
23.08.2017 Ilse

Het leven na een festival

Chagrijnig. Een leeg gevoel. Nergens zin in hebben. Herken je dit afterfestivalgevoel? Ook bij ons steekt deze de kop op als het festivalseizoen op zijn einde loopt. Niet meer uit je tentje kruipen en ontbijten met duizenden gezellige festivalgangers. Niet meer lekker een biertje drinken om 11.00 uur, gewoon omdat het kan. Niet meer overal live muziek om te ontdekken. Niet meer 24 uur per dag feest.

Hoe kom je die welbekende festivalkater te boven? Wij zetten een aantal tips op een rij.

1. Treat yo self!

Wees een beetje lief voor jezelf. Neem een voetmassage. Neem twee voetmassages. Ga in bad of geniet van een échte douche thuis. En ook al heb je jezelf al volgestopt met snacks en waarschijnlijk een biertje teveel hier en daar, je mag echt nog wel even zondigen bij de snackbar omdat jíj daar zin in hebt. 

After festival

2. Slaap!

Slapen doe je niet zoveel op een festival, dus je hebt wat goed te maken met je lichaam. Slaap een paar nachten goed door en je bent zo weer de oude. Het is nog gezond ook en je word er minder prikkelbaar van. Doei chagrijnig gevoel!

Festivalslaap

3. Eet en drink gezond

Misschien heb je nog steeds zin in patat, pizza en chips, maar we hoeven je vast niet te vertellen dat het eten van groente en fruit je meer energie geeft. Drink en eet gezond en je voelt je snel weer kiplekker! 

After festival

4. Geniet na met aftermovies en foto's

Waan je nog even in het festivalgedruis met alle filmpjes en foto's. Vraag je vrienden en vriendinnen om zoveel mogelijk te delen, waarschijnlijk ben je elkaar toch voor de helft van de tijd kwijt geweest. Zo kom je misschien nog achter leuke verhalen.

After festival

Hier alvast de aftermovies van dit jaar op een rij:

9mD1K3A-ppo
r0cMiY1mdng
IIxO1mV_KrY
6-AMs4OSQNI
4QRrgCVz_SY
YZMufz3DQiE

5. Maak een persoonlijke festivalagenda

Je overleeft het allerbeste door gewoon lekker vooruit te plannen. Om het je makkelijk te maken, hebben wij alvast een paar festivals voor 2018 voor je op een rij gezet! 

Pinkpop (15 - 17 juni)

- Down The Rabbit Hole (29 juni - 1 juli)

- North Sea Jazz (13 - 15 juli)

- Lowlands Festival (17 - 19 augustus)

Praat mee