16 jun. 2023

Live after Pinkpop

Pinkpop

Heb je het festival gemist of kun je simpelweg geen genoeg krijgen van de artiesten die je op Pinkpop hebt gezien? Een groot deel van de line-up reist binnenkort opnieuw af naar Nederland!

Check het volledige overzicht hieronder, aangevuld met aantal concert en festival must-sees die waarschijnlijk ook wel in je muzikale straatje vallen. 

Bente

Het gaat de Nederlandse Bente voor de wind! Na haar optreden op Pinkpop brengt ze haar frisse popsound ook naar het volgende rijtje festivals en shows, en als kers op de taart geeft ze volgend jaar een  headline show in Paradiso. 

Daði Freyr

De muziek van de IJslandse Daði Freyr staat garant voor een flinke portie feelgood synthpop. Tijdens zijn shows laat hij ook zijn droge humor en improvisatietalent doorschemeren. Een gouden combi die ongetwijfeld een lach op je gezicht tovert.

Ellie Goulding

De Engelse zangeres Ellie Goulding domineert al tien jaar de hitlijsten met haar krachtige en lekker meezingbare electropop. Tijdens Pinkpop zorgde ze dan ook voor een heerlijk popspektakel Check hieronder haar hits 'Love Me Like You Do' en 'Burn'. 

Goldkimono

Goldkimono versmelt sonische ritmes met 90s hip-hop invloeden. Ondanks dat zijn tour midden in de herfst valt, brengt hij met zijn muziek de zomerse vibe naar:

Jungle by Night

Jungle by Night brengt al ruim 10 jaar hun dansbare ritmes en grooves met invloeden uit Krautrock, disco, 80's electro-pop en dance naar diverse poppodia en festivals wereldwijd. Na Pinkpop zijn diverse zalen aan de beurt.

Nielson

De heerlijke popnummers van Nielson worden gevormd door hier en daar wat elektronische beats en eerlijke teksten. Niet alleen op plaat, maar ook live komen ze perfect uit de verf!

Maisie Peters

Met haar honingzoete stem en aanstekelijke popnummers stond Maisie Peters al in het voorprogramma van niemand minder dan Ed Sheeran. Dit voorjaar komt ze het op eigen kracht doen en staat ze in twee van Nederlands bekendste poppodia. 

Picture This

Het Ierse Picture This maakt onweerstaanbaar catchy poprock met flinke folkinvloeden.

SONS

Deze punkrock zonen van onze zuiderburen staan garant voor een energieke en explosieve show; SONS is een Belgische punkband met een live reputatie waar je U tegen zegt!

SERA

Shows van SERA staan bol van de positieve energie! Met haar popsound en ietwat rasperige stem zet ze ieder poppodium op z'n kop. 

Go_A liet tijdens Pinkpop nog een bericht achter voor hun Nederlandse fans:

Dat fantastische optreden nog eens herbeleven? Check de video én kom op 5 december naar Paradiso want dan doet de band het nog eens dunnetjes over. 

Only the Poets

Met hun aanstekelijke poprocksongs creëerde de band een heel eigen geluid, vol invloeden uit de nineties en zeroes. 

Orange Skyline

Orange Skyline staat garant voor een Britpopgeluid à la Arctic Monkeys en Oasis, maar de band komt "gewoon" uit ons eigen Groningen. De band trok alles uit de kast voor het optreden op Pinkpop en belooft dat ook te doen voor het optreden in Gigant (Apeldoorn), waarbij ze worden vergezeld door Jack Jarryd.

Ramkot

Ramkot maakt ramrock. Dit trio uit Gent weet een eigen twist te geven aan rocktradities waarbij headbangen en dansen perfect hand in hand gaan.

Xavier Rudd

Als geen ander weet de Australische Xavier Rudd de zon te laten schijnen met zijn muziek. Niet gek ook als een van je grootste hits 'Follow The Sun' heet.