21 jun. 2024

Live after Pinkpop

Pinkpop 2024
21 t/m 23 juni 2024 - Megaland — Landgraaf
Pinkpop23 20230617 Algemeen Jessiekamp JK 2080

Pinkpop 2024 gemist, of nog lang geen genoeg van de artiesten op het festival?

Een groot deel van de artiesten op Pinkpop 2024 komt de komende tijd terug naar Nederland! Bekijk hieronder de aankomende shows van jouw favoriete artiesten, plus een aantal aanraders waarin je wellicht ook geïnteresseerd bent.

Against The Current

Na de doorbraak van Against The Current op het internet met covers van artiesten als Owl City en Kelly Clarkson is de band inmiddels de term ‘YouTube-fenomeen’ ruim ontgroeid, met een EP dat in 2023 uitkwam. Met een herkenbare mix van pop, rock en indie staat de band garant voor een show vol feelgood nummers met een punkpop randje.

Pinkpop 2024 Against The Current Foto Martin Hols
Foto: Pinkpop 2024, Martin Hols

Gunmoll

GUNMOLL doordrenkt wilde rocksongs met de verleiding, het gevaar en de opwinding van de meest bloedstollende crime novels. De band vertolkt verhalen van romantiek, verraad, adrenaline en onderhuidse spanning, deels verankerd in Jolien’s Roemeense roots.

Pinkpop 2024 Gunmoll Foto Bart Heemskerk
Foto: Pinkpop 2024, Bart Heemskerk

Henry Moodie

Henry begon op zijn veertiende muziek te maken, en werd bekend door covers van onder andere Sam Smith op TikTok te plaatsen. Begin 2024 verscheen zijn debuut-EP ‘in all of my lonely nights’ met de hitsingle ‘drunk text’, waarna hij in maart zijn nieuwste single ‘beat up car’ uitbracht. Door zijn emotionele kwetsbaarheid, gecombineerd met meeslepende en tijdloze teksten, blijft Henry groeien als artiest!

Pinkpop 2024 Henry Moodie Foto Martin Hols
Foto: Pinkpop 2024, Martin Hols

Jiri11

Jiri11 laat zich in zijn muziek kenmerken door een ongekende muzikale diversiteit en creativiteit die uitmondt in pakkende, vibey en energieke songs. Na een vliegende start met zijn album ‘Icarus’ in 2022 laat hij begin dit jaar ook de meer introspectieve kanten van zichzelf zien met zijn album ‘A Swan Song’ én komt hij met een clubtour.

Loreen

Niet één, maar twee keer won de Zweeds-Marokaanse zangeres Loreen het Eurovisie Songfestival. Mede geholpen door haar krachtige stemgeluid bezit Loreen de gave om van elk nummer een anthem te maken. Niet verwonderlijk dat Tattoo, Euphoria en haar recentste hit ‘Is It Love’ allemaal konden rekenen op een ijzersterke notering in de Top 40. Maak je klaar voor een avond euphoria!

Pinkpop 2024 Loreen Foto Ben Houdijk
Foto: Pinkpop 2024, Ben Houdijk

Mell VF

Mell VF (voorheen Mell & Vintage Future) is wat er gebeurt als twee muzikale veteranen gaan samenwerken met een talentvolle jonge zangeres. De van soulvolle popsongs met de krachtige zang van Mell triggerde een uiterst vruchtbare muzikale periode, die nog steeds voort duurt. De eerste single Call My Name uit 2016 kon gelijk op veel waardering rekenen, en met Central Station, Forever, Worth It en de Lou Reed-cover Perfect Day volgden er nog veel meer radiohits.

Oliver Heldens

Met een stapel aan ultiem dansbare future house hits gaat de Nederlandse superster Oliver Heldens de hele wereld over. Aan deze status voegt hij onder zijn pseudoniem HI-LO vervolgens nog een flink aantal keiharde techno tracks aan toe. Net zoals afgelopen jaren opent hij tijdens een onvergetelijke avond ook dit jaar ADE in de Melkweg.

Pinkpop 2024 Oliver Heldens Foto Bart Heemskerk
Foto: Pinkpop 2024, Bart Heemskerk

Ploegendienst

Ploegendienst trapt graag en hard. Tegen de massa, tegen dichte deuren en tegen OV-poortjes. Letterlijk dan. Het is een band die iedere zaal en/of festivaltent in no time sloopt (figuurlijk... No worries). Snoeiharde songs komen in een breeknektempo voorbij en bevatten Nederlandse teksten uit het leven gegrepen. Toeristenterreur, de moeder van Steve Jobs en het systeem zijn zomaar een aantal onderwerpen waar je voor je het zelf weet keihard mee staat te schreeuwen.

S10

Als kroonprinses van de Nederlandse alternatieve pop grijpt S10 ruwe emoties en complexe gevoelens en buigt ze deze om in meevoerende nummers met een eigenzinnige sound. Na een indrukwekkende en uitverkochte show in AFAS Live in 2023, en een zomer vol optredens in openluchttheaters en op festivals is er nog véél meer te vertellen. In ‘Groeipijn’ nemen Stien en band het publiek mee langs hoogte en diepte, het eerlijke verhaal van een jong meisje dat veel heeft meegemaakt en haar weg vindt met vallen en opstaan. Verwacht een show vol bekend repertoire, nieuwe muziek en de verhalen achter het ontstaan van de liedjes.

Pinkpop 2024 S10 Foto Bart Heemskerk
Foto: Pinkpop 2024, Bart Heemskerk

Ze blaakt van het zelfvertrouwen en vindt een mooie balans tussen lichtvoetigheid en momenten van kwetsbaarheid en verstilling.

3voor12 over de show van S10 in AFAS Live

Lees de volledige recensie

Voornamelijk het ontwapenende karakter van de persoon S10 zorgt ervoor dat zij haar publiek het gevoel geeft een van hen te zijn. Ze is open en niets klinkt geforceerd.

OOR over de show van S10 in 013 Poppodium

Lees de volledige recensie

Sea Girls

De Britse band Sea Girls is uitgegroeid tot één van de meest succesvolle Indiegroepen van de UK en hebben optredens op Glastonbury Festival en als voorprogramma van Artic Monkeys en Foals op hun naam staan. Na hun singles ‘Call Me Out’ en ‘All I Want To Hear You Say’ die gecombineerd 217,5 miljoen streams bemachtigden brachten ze hun twee platen, ‘Open Up Your Head’ en ‘Homesick’ uit die allebei in de top 3 van de Britse albumcharts belandden.

Pinkpop 2024 Sea Girls Foto Bart Heemskerk
Foto: Pinkpop 2024, Bart Heemskerk

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de MOJO mailing en ontvang wekelijks het laatste concertnieuws van alle grote shows. Je bent als eerste op de hoogte als een concert in de verkoop gaat en je kunt deelnemen aan exclusieve presales!

Meld je direct aan